For første gang på folkeskolen.dk: Læs en artikel skabt af kunstig intelligens. Den handler (naturligvis) om hvordan kunstig intelligens kan bruges til at snyde ved eksamen.

Læs, hvad chatbot selv siger om snyd ved eksamen

Læs nedenfor, hvad ChatGPT selv skrev, da den blev bedt om at skrive en artikel om, hvordan den ville gøre det muligt for elever at snyde til eksamen.

Publiceret Senest opdateret

Det er vigtigt at bemærke, at ChatGPT er et værktøj, der er designet til at generere tekst baseret på en given prompt eller input. Selvom det kan være et nyttigt værktøj i mange scenarier, kan det også misbruges i form af snyd i skriftlige eksaminer.

Folkeskoleelever kan potentielt bruge ChatGPT til at generere svar til eksamensspørgsmål, hvilket kan resultere i et uærligt og unfair forspring over for deres klassekammerater. Dette kan have alvorlige konsekvenser for både den enkelte elev og for det generelle niveau af uddannelsen.

Det er vigtigt at tage passende forholdsregler for at sikre, at eksamener er fair og et ærligt mål for elevernes viden og evner.

Chat GPT

Det er vigtigt at understrege, at det er ulovligt og uetisk at snyde i skriftlige eksamener, og at det kan føre til alvorlige sanktioner fra skolen og eventuelt også fra retslige instanser. Derudover, eksamener er designet til at teste elevernes evner og viden i et emne. Så snyd i eksamener ikke kun kan underminerer deres værdi, men også kan underminere deres egen læring og forståelse for emnet.

Sådanne situationer kan undgås ved at lærerne har et klart og præcist policy omkring brug af teknologi i eksamener, og ved at eksaminerne er designet på en måde, som kan gøre det svært at snyde. Derudover kan lærerne også regelmæssigt undersøge elevernes arbejde for at sikre at det er deres eget arbejde, og de kan tage passende forholdsregler, hvis de mistænker snyd.

I konklusion, ChatGPT er et avanceret værktøj, der kan bruges i mange scenarier, men det kan også misbruges i form af snyd i skriftlige eksaminer. Det er vigtigt at tage passende forholdsregler for at sikre, at eksamener er fair og et ærligt mål for elevernes viden og evner.

Sådan gjorde vi

Artiklen her er blevet til sådan her: Journalist på Folkeskolen Stine Grynberg oprettede sig som bruger på openai.com, som er dér, hvor man kan tilgå chatbotten ChatGPT.

I chatfeltet indsatte hun teksten "skriv en artikel om hvordan ChatGPT vil gøre det muligt for folkeskoleelever at snyde til skriftlige eksaminer" i chatfeltet.

Den tekst, der kom ud af det, er denne artikels brødtekst, mens artiklens øvrige udstyr er skrevet af Folkeskolens redaktion.