Anne Flysjö (tv) kender ingen børn med ADHD, men synes, at det lyder spændende, når lærer Katrine Ørgaard Briand Hansen fortæller om den nye Nest-klasse på Beder Skole.
Anne Flysjö (tv) kender ingen børn med ADHD, men synes, at det lyder spændende, når lærer Katrine Ørgaard Briand Hansen fortæller om den nye Nest-klasse på Beder Skole.

Forældre ser forskelligt på udsigten til fire klassekammerater med ADHD

Mens mørket sænkede sig over Beder i går, hørte 14-15 forældre på et gående møde om den kommende Nest-klasse med 12 elever fra byen syd for Aarhus plus fire elever med ADHD. En far betragter klassen som det helt rigtige tilbud til sin søn, mens en anden far er meget skeptisk.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forældrene til de ældste børnehavebørn i Beder skal snart tage stilling til, om de vil søge om at få deres barn i den nye og særlige Nest-børnehaveklasse på Beder Skole. For at give forældrene et grundlag at beslutte sig på inviterede skolen dem i går på et corona-venligt gå-møde ad snørklede og mørke stier bag byens parcelhuse.

I forvejen har Katrinebjergskolen i det nordlige Aarhus Nest-klasser, som består af 12 elever fra skoledistriktet og fire normaltbegavede elever med autisme. Uden Nest ville de fire elever gå i et specialtilbud, men fordi pædagogikken og hverdagen lægges til rette efter deres behov, samtidig med at der to professionelle på i alle timer, kan de gå i en klasse, der må betegnes som en mellemform.

"Hvordan vil I undgå, at Nest-klassen får et stempel som en slags specialklasse?"

"Vi har specialklasser i forvejen, og vi arbejder hele tiden på, at de er en del af skolen ved at lade dem deltage i forskellige arrangementer. Nest er en mellemform, og når man kommer ind i klassen, skal man helst ikke kunne se, hvem der har en diagnose", sagde Lars Lykkegaard og understregede, at de faglige mål er de samme i Nest-klassen som i andre klasser.

Svaret skræmte ikke Martin Tjørnholm. Han mener stadig, at Nest-klassen vil være et godt tilbud til sønnike.

"Rammen og metoden imødeser behovene hos eleverne med ADHD, og så er normeringen bedre end i andre klasser", siger han til folkeskolen.dk

"Nest-klassen er lige noget for min vildbasse af en søn", siger Martin Tjørnholm efter at have lyttet til skoleleder Lars Lykkegaard (th.)

Far: Eleverne med ADHD må være hårdt ramt

Anderledes skeptisk er Kasper Holm Povlsgaard, som ud over at være forælder til en kommende elev er lærer på Rathlouskolen i Odder.

"Det er min erfaring, at mange børn med ADHD først bliver diagnosticeret, når kravene stiger i skolen. Så de børn, som skal begynde i Nest-klassen, må være hårdt ramt, siden de allerede bliver visiteret til et specialtilbud efter børnehaven", sagde han, mens hans gruppe havde PPR-konsulent Pia Hutters som vært.

"Jeg har en søn i 1. klasse i dag, og der er ingen elever med ADHD i hans klasse. Jeg kender heller ikke andre børn med ADHD, men det lyder spændende med Nest-klassen. Der er ikke kun fire elever med ADHD - der er også flere resurser, så det kan hænge sammen", siger moren.

Den ekstra professionelle i Nest-klassen finansieres af de penge, det ville have kostet at have de fire elever med ADHD i et specialtilbud.

Forældrene blev delt op på corona-venlige hold, som skiftede vært hvert 20 minut. Værterne satte nye perspektiver på Nest.

Powered by Labrador CMS