Debat Bæredygtighed
0   20

Kongresvedtagelse: Danmarks Lærerforenings arbejde for den grønne omstilling

Elever, forskere og fagforeninger verden over har udtrykt det soleklart det sidste år: Der skal handles på klimakrisen i en helt anden grad end hidtil.

Folkeskolen er og har altid været en grundsten i et af verdens bedste velfærdssamfund, og i Danmarks Lærerforening har vi allerede meldt os ind i klimakampen gennem vores engagement i »Broen til fremtiden«. Desuden mener 88 procent af danskerne, at det er vigtigt, at børn og unge får aktuel og tidssvarende undervisning i, hvordan vi som samfund og borgere håndterer klimaudfordringen (Klimabarometeret, Concito, 2018).

Vi i Danmarks Lærerforening bør tage yderligere ansvar og se på landets nok vigtigste institution, når det kommer til at skabe fremtiden: den folkeskole, vi alle har kær.

Derfor bør den grønne omstilling i fremtiden indgå som en naturlig del af undervisningen i folkeskolen, ligesom det vil være naturligt for Danmarks Lærerforening at arbejde aktivt for den grønne omstilling udadtil såvel som indadtil. Dette skal ske sammen med medlemmer, forskere og andre interessenter, herunder den øvrige fagbevægelse.

Artiklen fortsætter under banneret

På den baggrund pålægges hovedstyrelsen frem mod kongressen i 2020 at udarbejde et forslag om en tilføjelse til Danmarks Lærerforenings principprogram om foreningens holdning til og rolle i den grønne omstilling. Danmarks Lærerforening vil fremadrettet aktivt arbejde for at være en synlig medspiller i kampen for den grønne omstilling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
477 andre er allerede tilmeldt