Blog
0   46

En af de største og vigtigste dage i mit folkeskoleliv!

Abonner på nyt om Skolelederens blog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi mærkede historiens vingesus over Mølleskolen i dag. Jeg tøver ikke med at sige, at i dag var en af de største og vigtigste dage i hele mit folkeskoleliv. Vi havde besøg af The Freedom Singers og de var omdrejningspunktet ved en fællessamling for Mølleskolens 1000 børn

The Freedom Singers er ikke hvem som helst. De sang fra podiet på Capitol Hill i 1963 da Martin Luther King holdt sin udødelige tale og proklamerede ’I have a dream’. Gruppen udsprang fra Highlander Folk School i Tennessee – en højskole etableret med inspiration fra den danske folkehøjskole.

Highlander var et centralt sted for borgerretskampen, og dermed også historien om et dansk bidrag til et vigtigt stykke verdenshistorie. Mølleskolens elever arbejdede med netop denne historie i ugen op til besøget, og elever fra udskolingen kom med deres bud på nutidens “I have a Dream” tale, samtidig med at de havde oversat "Mølleskolesangen" og "Gi os lyset tilbage", så vores gæster kunne følge med, når de 1000 børn sang så taget løftede sig.

Men når Freedom Singers fortalte deres utrolige historie og sang deres rørende sange, havde de børnenes fulde opmærksomhed. Børnene forstod at her sad de overfor rigtige mennesker af kød og blod, der i mere end 50 år har kæmpet for det de tror på - Frihed og lige muligheder. Deres eneste våben var og er deres sang, og på trods af dette har de alle siddet i fængsel - endda på dødsgangen -utallige gange.

Artiklen fortsætter under banneret

Det har gjort et uudsletteligt indtryk på os alle, og da The Freedom Singers sagde farvel, kom der en dreng fra 8. Årg. forbi og afleverede et brev. I brevet stod der bl.a.: "Thank you for being such wonderfull human beings. I think you are some of the most inspirering people on this planet, and I Will always try my best to be as brave as you guys, and always fight for what I stand for, and believe ind. Even though it might be hard sometimes".

Derfor var det en af de største og vigtigste dage i mit folkeskoleliv

 

PS: Vi havde iøvrigt også besøg af nogle af Spaniens bedste flamencokunstnere. Men det er en helt anden historie, som I får en anden gang :-)

Men den berømte Torombo Suarez sendte live under Mølleskolesangen, og den har aldrig lydt bedre!

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ