Det er 27. år i træk, at Smagens dag bliver fejret.

Over 400 skoler fejrer Smagens dag i dag

Sidste onsdag i september fejres Smagens dag - og det er i dag. I år er temaet egnsretter, og der er udarbejdet undervisningsmateriale til 4.-7. klasse. Eleverne kan undersøge og eksperimentere med råvarer, egnsretter og de fem grundsmage.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Omkring 30.000 elever der er tilmeldt Smagens Dag i dag. Eleverne er fordelt på over 400 skoler over hele landet. Men der er flere end de tilmeldte, som deltager, oplyser pressesekretær for Smagens dag Mariann Bach Nielsen. 

"Vi ved at der er langt flere, der holder Smagens Dag, men ikke nødvendigvis bliver tilmeldte via smagensdag.dk. Det ved vi blandt andet fra omfanget af de CopyDan-penge vi modtager - og fordi nogle tekniske skoler holder 'store' samlede arrangementer for en masse lokale skoler". 

Har man tilmeldt sin klasse Smagens Dag, har læreren modtaget plakaten og spillet 'Smag på Danmark'.  Her skal eleverne svare på spørgsmål om smag, råvarer og egnsretter. Når eleverne svarer rigtigt, kan de lægge brikker til et puslespil, der viser Danmark med en masse egnsretter og råvarer på.

På hjemmesiden kan man også finde videoer med Timm Vladimir fra 'Den store Bagedyst'. Han har lavet videoer om hver grundsmag og en egnsret. De fem videoklip ligger også klar til at bruge i undervisningen.

Jon fra Bagedysten brænder for madkundskab 

 

Powered by Labrador CMS