Blog
0   9

Jo mere vi er sammen!

Abonner på nyt om De store linjer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Lærer, studerende og lærer på læreruddannelse og universitet i læringsfælleskab til World Association of Lesson and Learning Study konference

Der behøver ikke være modsætninger mellem hvad der arbejdes med i læreruddannelse, i lærerens efteruddannelse eller vedvarende professionelle udvikling!  Ved årets WALS2019 konference deltog et team fra Hummeltofteskolen, Københavns Professionshøjskole og Københavns Universitet med et fælles symposium. 

Gennem mere end 5 år har der været arbejdet med lektionsstudier på skole og læreruddannelse, og i år har vi taget endnu et skridt sammen: Præsentere (dele af) vores arbejde på en international konference, der netop er et mødested for "praktikere og forskere".

Praktikere og forskere er et lidt underligt udtryk i denne sammenhæng, for i lektionsstudier er vi alle interesserede udforskere af elevers læring...

Vi er sammen om det, med hver vores institutionelle perspektiv til at berige vores diskussioner.

Artiklen fortsætter under banneret

Og i år diskuterede vi det provokerende spørgsmål om "Er lektionstudier kun for Eliten?" - er der noget særligt over den viden om undervisning og læring der frembringes i forbindlese med lektionsstudier? Er der noget særligt over de lærere, studerende, skoler, ledere osv. der vælger at beskæftige sig med lektionsstudier  - og gøre det til en vedvarende praksis i deres virke?   

Diskussionen satte gang i tanker hos de internationale tilhørere!

Der er et stort potentiale i at være sammen på tværs af de institutionelle skel i vores uddannelsessystem!   Lad os gøre mere af det!

 

Teamet:

Dela, R.S., Schultz Yde Eriksen, C., Harreskov Christensen, J., Rasmussen, K. & Hellsten Østergaard, C. (2019). Lesson Study for the Elite? a symposium at the World Association of Lesson Study (WALS), in Amsterdam, September 2019.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.295 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
470 andre er allerede tilmeldt