Anmeldelse Pædagogik
0   18

Kort og godt om co-teaching

Vi kommer med helt ind i klasseværelset i denne bog, hvor teorien bag co-teaching udfoldes i praksis. Hvis du skal læse én bog om samarbejdsformen, er denne introduktion et rigtigt godt bud.

Co-teaching

Fakta


Titel
Co-teaching

Forfatter
Janne Hedegaard Hansen

Pris
130

Sider
68


Fås også som e-bog og lydbog for 100 kroner. Alle medlemmer af DLF kan hente bogen som e-bog og/eller lydbog via dlf.org - Min side. Hvis det giver problemer, kan man ringe til DLF på 33 69 63 00. DLF's medlemmer kan også købe den indbundne bog til specialpris på forlagets hjemmeside.

Serie
Pædagogisk rækkevidde

Forlag
Aarhus Universitetsforlag

Status er, at jeg stadig har til gode at afprøve co-teaching i praksis. Min viden om samarbejdsformen er derfor af rent teoretisk karakter. Faldgruben kan være, at jeg aldrig får taget denne viden med mig ind i praksisfeltet. Derfor er jeg glad for at have læst denne bog.

Artiklen fortsætter under banneret

”Co-teaching” er seneste skud på stammen i serien "Pædagogisk rækkevidde", der kan hentes gratis som e-bog og/eller lydbøger af DLF’s medlemmer. Serien er skrevet af forskere, og tanken er at give lærere og pædagoger inspiration til at ”omsætte viden til praksis i klasseværelset”.

Bogen består af fem kapitler, forfatterens anbefaling til litteratur og en henvisning til refleksionsspørgsmål, der kan findes på bogens hjemmeside. I første kapitel kridtes banen op. Co-teaching præsenteres kort, og læseren introduceres til forfatterens forskningsophold i Los Angeles, hvor målet var at blive klogere på, hvad ”co-teaching kan bidrage med i den inkluderende skole”. Herefter handler det om deltagelse og fællesskab samt co-teaching i praksis. I fjerde kapitel fremhæves skoleledelsens rolle og ansvar i arbejdet med co-teaching. Bogen rundes af med et kapitel om samarbejde og co-teaching i en dansk kontekst.

I det seneste år har jeg læst et par bøger om co-teaching. Ud over at være hurtigt læst og umiddelbart tilgængelig for alle sammenfatter denne bog den mest centrale teori og omsætter det til praksis via forfatterens oplevelser under forskningsopholdet. Selvom forfatteren tager afsæt i en amerikansk skolekontekst, kan bogens praksiseksempler efter min mening sagtens overføres til undervisning i en dansk klasse. For mig gav bogen også anledning til flere refleksioner: I forhold til den amerikanske lærer, for hvem inklusion først og fremmest handler om medborgerskab. Men også i forhold til det stigmatiserende udtryk ”inklusionsbørn”, jeg jævnligt overhører, og som sender mig direkte i det røde felt. I Californien bruges udtrykket ”exceptionelle” om elever, ”der befinder sig i en vanskelig situation eller har særlige behov, uanset om det drejer sig om børn, der er højt begavede, børn med handicap, syge børn eller om elitesportsudøvere eller børn, der kommer fra familier med få eller mange resurser”. Med dette gøres forskellighed ikke til et problem, men et vilkår.

Kort og godt: ”Co-teaching” er den bog, du ikke skal lade være med at læse!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.464 andre er allerede tilmeldt