Blog
20   26

Er friskoler et alternativ til folkeskoler - udført for færre penge?

Abonner på nyt om Jarl Falk Sabroe i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvis jeg skal tro denne annonce fra Friskoleforeningen, er svaret ja. Faktisk ikke mindre end 3 milliarder kr. om året. Det er rigtig rigtig mange penge.

Så hvorfor arbejder en kommunalpolitiker, som jeg, så ikke for at få flere forældre og børn til at fravælge folkeskolen, og dermed spare vores hårdt økonomiske samfund en tjeneste?

Artiklen fortsætter under banneret

Det er meget enkelt - fordi de frie og private skoler ikke medvirker til at løfte den opgave, som folkeskolen løfter. Folkeskolen er for alle børn. Om du så har forældre fra det øverste samfundslag eller det nederste.

På prøve

Jævnligt har jeg oplevet børn være på “prøve” på en fri eller privatskole, for efter et par dage eller en uge, at vende tilbage til den “gamle” folkeskoleklasse, med beskeden om, at kemien ikke lige var der eller, at de ikke havde det rette faglige niveau. Andre helt uden nogen forklaring overhovedet. Jeg oplever også børn komme til folkeskolen, fordi de ikke længere måtte gå på den frie eller private skole, som de gik på - af samme årsager som ovenstående.

Så at påstå, at jeg som kommunalpolitiker kan sparer vores samfund penge ved at få flere elever til at vælge de frie og private skoler, er i min optik forkert. Jeg har ikke noget imod, at frie og private skoler findes, jeg har selv gået på en. Men at markedsføre sig på denne måde, som Friskoleforeningen gør via denne annonce, synes jeg, de burde være for gode til at gøre.

Hvis vi ønsker os at fastholde det samfund vi gennem mange år har opbygget - så kan folkeskolen ikke undværes. Den er for alle og jeg håber at vi alle også i fremtiden vil fastholde vores stærke folkeskole. Den er med til at binde os sammen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ