Folkeskoleforlig
1   20

Riisager: LA hører hjemme i forligskredsen

Den afgående undervisningsminister, Merete Riisager, er sikker på, at Liberal Alliance vil blive i forligskredsen bag folkeskolen. "Så kan man være med til at bremse centralstyring og gakkede tiltag", siger hun.

Trods afgående undervisningsminister Merete Riisagers farvel til dansk politik og Liberal Alliances afsked med ministerbilerne tyder intet på, at Liberal Alliance kommer til igen at føre skolepolitik uden for forligskredsen bag folkeskolen.

Det var ellers her, partiet befandt sig, da VLAK-regeringen i november 2016 udpegede Merete Riisager som ny undervisningsminister. Det kom som en overraskelse for mange, fordi Merete Riisager indtil da havde markeret sig som en af folkeskolereformens argeste kritikere. Så med regeringsdeltagelse og den nye ministerpost indtrådte Liberal Alliance i kredsen af partier bag folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Og her kommer partiet tilsyneladende til at blive. På vej ud af dansk politik erklærer Merete Riisager sig i hvert fald "helt sikker på," at Liberal Alliance vil fortsætte i forligskredsen.

"Nu hvor de er trådt ind, vil det da være helt oplagt at blive og hjælpe til med at holde forligskredsen på sporet, så man fortsætter med at rydde op og give mere frihed til folkeskolen. Så kan man være med til at bremse centralstyringen og nye gakkede tiltag. Det tror jeg bestemt, at de vil fortsætte med", siger Merete Riisager til folkeskolen.dk.  

Hun lægger vægt på, at LA siden regeringsdannelsen i 2016 "har fået skabt plads til, at vi kan være i forligskredsen". Og påpeger samtidig, at der er en spænding i forligskredsen mellem på den ene side, Venstre og Socialdemokratiet, og på den anden side især SF, DF og LA.

"Der bør også være nogen, der taler om folkeskolen som en samfundsinstitution. Det, jeg kalder system-partierne, Venstre og Socialdemokratiet, har jo betragtet folkeskolen som en form for koncern, hvor der udstikkes direktiver fra centralt hold, og hvor eleverne opdrages til at blive borgere i konkurrencestaten. Og så er der hos SF, DF og LA en erkendelse af, at folkeskolen også har et dannelsesprojekt - og ikke kun den her utilitaristiske tænkning om, at man skal optimere på eleverne", siger Merete Riisager.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra LA's hidtidige undervisningsordfører, Henrik Dahl, til udtalelserne fra Merete Riisager.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ