Meritlærer
3   442

Ny meritlæreruddannelse i Randers

Via University College opretter nu en meritlæreruddannelse i Randers. Den bliver en del af Læreruddannelsen i Århus, men kommer til at ligge i det nye campusområde midt i Randers. Uddannelsen tilbyder linjefagene dansk og natur/teknik.

"Vi har mange studerende fra Djursland og Randers, og de vil nu få kortere transporttid. Det første hold i Randers bliver pionerholdet. De er heldige, for de flytter ind på et splinternyt campus-område, med nye bygninger og faciliteter. De bliver del af et levende studiemiljø med andre studerende som sygeplejersker, pædagoger og psykomotorikstuderende.. Et miljø, hvor man udveksler viden og faglighed på tværs af uddannelser", siger studieleder på meritlæreruddannelsen i Århus Susanne Agerbæk.

Artiklen fortsætter under banneret

I Randers Kommune glæder man sig over den nye uddannelse.

"Om nogle år vil Randers Kommune mangle lærere, og det er glædeligt, at vi selv kan uddanne dem her i Randers og skabe kendskab mellem de skoler, der er praktikpladser under uddannelsen og de studerende", siger borgmester Henning Jensen Nyhuus.

Den nye meritlæreruddannelsen vil tilbyde dansk rettet mod indskoling og mellemtrin, natur/teknik og de pædagogiske fag.

"I Randers Kommune har vi en vision om at styrke interessen for naturfag blandt børn og unge. Vi er derfor i gang med at renovere læringsmiljøerne og efteruddanne lærerne. Men vi behøver flere lærere med linjefag i naturfag, så derfor glæder jeg mig til at kunne ansætte de nyuddannede meritlærere", siger skolechef Torben Bugge


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
72 andre er allerede tilmeldt
Blog om lærerstuderende

Har du, eller nogen du kender, lyst til at blogge om lærerstudiet?

Vi vil meget gerne have bloggere på netværket Lærerstuderende, som vil dele ud af erfaringer, gode ideer og holdninger.

Søg om at få en blog, så kontakter vi dig hurtigst muligt til en uforpligtende snak.

Søg om at få en blog her