Tosprogede
0   11

Avis trækker tal om indvandrer-elevers fravær tilbage

Nej, 85 procent af de allermest pjækkende skoleelever er ikke indvandrere. Tallet har tidligere fremgået af en artikel i Berlingske, hvor undervisningsministeren forklarede, hvorfor hun vil straffe familier ved at trække dem i børnechecken, hvis børnene ikke passer deres skole.

"Tallene fra ministeriet viser, at 0,9 procent af eleverne 2017/2018 havde mere end 15 procent - eller 30 dages - ulovligt fravær. Af dem er 85 procent indvandrere eller efterkommere. Og det er den gruppe, som undervisningsminister Merete Riisager (LA) især hæfter sig ved".

Sådan skev Berlingske i november 2018 i et interview med undervisningsminister Merete Riisager om ghettopakkelovens straf for skolefravær. 

Artiklen fortsætter under banneret

Men det er forkert. Indvandrere og efterkommere udgør under en tredjedel af de elever, der har et stort ulovligt fravær fra skolen.

Fagbladet Folkeskolen har kontaktet Undervisningsministeriet for at spørge ind til, hvordan ministeriet er kommet frem til det meget høje tal. Men efter en længere korrespondance mellem ministeriet og redaktionen har Undervisningsministeriet nu fundet frem til, at tallet er endog meget langt fra virkeligheden.

Ud fra fraværstallene fra 2017-18 udgør indvandrere og efterkommere 31 procent af dem, der forventes at blive ramt af den  nye ghettopakkelov og blive trukket i børnechecken på grund af børnenes fravær fra skolen.

Undervisningsministeriet har undersøgt sine dokumenter og korrespondance med Berlingske og ikke fundet tegn på, at tallet kommer fra ministeriet. Berlingske oplyser til folkeskolen.dk, at avisen ikke kan redegøre for de 85 procent, hvorfor man efter Folkeskolens henvendelse nu præciserer artiklen på berlingske.dk.      


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
733 andre er allerede tilmeldt