Anmeldelse Sfo
0   50

Plads til kreativiteten

I denne bog får du ikke bare inspirationen, du får også argumenterne for, at de æstetiske læreprocesser skal have tid og plads.

Fra indtryk til udtryk

Fakta


Titel
Fra indtryk til udtryk

Forfatter
Merete Zoffmann

Pris
299

Sider
224

Forlag
Frydenlund

”Fra indtryk til udtryk” er tænkt som en hjælp i en presset hverdag og et arbejdsredskab til kreativiteten. Bogen er opdelt i tre dele: Første del er en teoretisk begrundelse for værkstedsarbejde. Anden del er om den rummelige form med fokus på det todimensionelle billedarbejde. Den tredje del indeholder inspiration, hvor der fokuseres på traditionerne vedrørende årstiderne, halloween, jul, fastelavn og påske.

Artiklen fortsætter under banneret

Bagerst i bogen findes skabeloner, læreplaner og kompetencemål samt en litteraturliste. ”Fra indtryk til udtryk” er skrevet for at inspirere pædagoger og lærere til for eksempel at lade børnene tegne ting i naturen, for at opleve naturen. I naturen er der plads til børnenes forskelligheder og måder at udtrykke sig på, plads til at eksperimentere og fordybe sig.

Gamle ”håndværk” som at flette julehjerter og julekurve, at klippe kræmmerhuse, julefugle og folde papir indgår også i bogen. Der er afsnit om genbrugsmaterialer, der kan blive til teaterdukker og skrammelskulpturer.

Hvorfor anskaffe sig denne bog? Der er jo udgivet så mange inspirationsbøger, der ligner den. Forskellen fra mange af de andre er, at den også leverer argumenterne for denne type af aktiviteter og undervisning. Hvorfor skal vi være kreative? Blandt andet fordi det er vores opgave at styrke børnenes sansning og give dem plads til at udtrykke sig på mange forskellige måder. Vi skal kunne begrunde et fokus på de æstetiske læreprocesser.

Kreativiteten har været nedprioriteret alt for længe. Gid bogen vil blive brugt som et vigtigt arbejdsredskab, og at inspirationen vil være til glæde for børnene.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.205 andre er allerede tilmeldt