Anmeldelse Læsning
0   13

Læseguide - især til de nye på feltet

Bogen samler allerede eksisterende viden om læsning og omsætter det til en praktisk guidning for læreren i hverdagen, og for en uerfaren lærer kan det være meget værd.

Læseguiden

Fakta


Titel
Læseguiden

Forfatter
Lis Pøhler

Pris
250

Sider
136

Forlag
Akademisk Forlag

"Læseguiden", skrevet af Lis Pøhler, er en guide til den særligt tilrettelagte undervisning med ideer og metoder til at inddrage elevens personlige kompetencer i læse- og skriveundervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Læseguiden" indeholder et indledende teoretisk afsnit, der beskriver en kendt viden om læsning og skrivning. Derefter følger et kapitel, der er målrettet nationale test i dansk og læsning. Dette kapitel er bogens centrale del og er meget udførligt beskrevet med udgangspunkt i, hvad der karakteriserer de nationale test i læsning, hvad de tester, og ikke mindst hvordan resultaterne kan omsættes til en pædagogisk praksis. Kapitlet kommer derfor til at fremstå som et meget praksisnært kapitel, der for de uerfarne dansklærere eller læsevejledere kan være en god hjælp på vejen i forhold til at guide eleverne videre frem mod bedre resultater. Endelig er kapitel 5 en værkstøjskasse med forskellige praktiske hjælpemidler til læreren i skolens dagligdag, for eksempel et iagttagelsesskema, udregning af læsehastighed med mere.

Bogen henvender sig til lærere og lærerstuderende, der mangler en praktisk læseguide til undervisningen i læsning. Ligesom bogen også demonstrerer en systematik i forhold til arbejdet med læsning i for eksempel fagteam og andre grupper, hvor læsning er et centralt punkt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.204 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.196 andre er allerede tilmeldt