Musik
0   4

Musiklærerforeningen forbereder sig til nyt valgfag

Musiklærerforeningen og Musiklærerforeningens forlag Dansk Sang står i disse dage på Læringsfestivalen i København. En af de ting, som mange lærere gerne vil vide mere om, er hvordan foreningen kan hjælpe lærerne i gang med det nye to-årige valgfag i musik.

Musiklærerforeningens formand Karen Kjær Johansen og projektleder i Dansk Sang, musiklærer, Anders Groth står i disse dage på Danmarks Læringsfestival i Bella Centret i København. Musiklærerforeningen ejer forlaget Dansk Sang, og Karen Johansen er taget med på festival for at møde musiklærerne. Et af de spørgsmål, som flere musiklærere har, er, hvad Musiklærerforeningen og Dansk Sang kan gøre for at hjælpe lærerne, når de kommende 7.-klasser efter sommerferien skal begynde på det nye to-årige valgfag i musik.

"Vi skal have noget til det valgfag. Men det er også usikkert at lave noget, før vi kender Fælles Mål for faget", siger projektleder i Dansk Sang og musiklærer Anders Groth og fortæller, at der nok først er reelle undervisningsmidler til faget, når faget er i gang på skolerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsministeriet oplyser i en mail til folkeskolen.dk , at ministeriets skrivegrupper i øjeblikket er i gang med at udarbejde Fælles Mål, læseplaner og undervisningsvejledninger for det nye to-årige valgfag i musik. Ministeriet lover, at læseplaner og undervisningsvejledninger er klar i april.

Nye to-årige valgfag

Fra næste skoleår skal alle elever have minimum ét to-årigt praktisk-musiskvalgfag i 7. og 8. klasse. En politisk aftale fra juni 2018 mellem SF, Socialdemokratiet, De Radikale, Konservative, Liberal Alliance, Venstre og Dansk Folkeparti betyder, at skolerne som minimum tilbyde håndværk og design, mens det bliver op til skolerne selv, om de også vil tilbyde de tre øvrige praktisk-musiske fag - billedkunst, madkundskab og musik. I november 2018 indgik Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF forliget "Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til fremtiden". Her blev det besluttet, at det to-årige valgfag skal afsluttes med en obligatorisk prøve.

 

Karen Kjær Johansen følger arbejdet tæt.

"Vi er meget lydhøre. Vi har sagt, at både forlag og forening står klar. Vi kommer til at arbejde hurtigt", siger hun. "Vi har også gode instruktører klar. De skal meget hurtigt ud på skolerne og fortælle om emner som sammenspil, komposition, sangskrivning og bevægelse".

Og selv om Dansk Sang ikke kan have fysiske materialer klar, så kan forlaget rykke hurtigere på digitale læremidler.

"Den digitale portal gør, at man lynhurtigt kan lægge forløb ud. Og det vil vi gøre så snart, vi ved mere", siger Karen Kjær Johansen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.183 andre er allerede tilmeldt