Geografi
0   3

Test dit CO2-aftryk og hold kamptale om klimaet

Fra 22. marts kan unge under 26 år gratis komme til udstilling om klimaproblemer. Det er Dansk Arkitektur Center i København, der sammen med Roskilde Festival og unge klimaaktivister står for en aktivistisk platform med mulighed for debat.

Udstillingen "Nutidens forbrug - Fremtidens problem" er et nyt format, der inviterer til diskussion, engagement og også fortæller om ungdomsaktivisme i dag. Her er en pavillon af genbrugsmaterialer skabt af den engelske kunstnergruppe Public Works og elever fra Roskilde Festival Højskole, her er videoer med unge stemmer, der kæmper for bæredygtige byer og der er mulighed for at teste sit eget CO2-aftryk eller holde kamptale på en overdimensioneret ølkasse på Bryghuspladsen i København.

Dansk Arkitektur Center (DAC) fortæller i en pressemeddelelse, at alle unge under 26 år får gratis adgang, fordi det netop handler om de unges engagement i klimadebatten.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det startede i Sverige med en ung pige, som strejkede for klimaet. På rekordtid satte 15-årige Greta Thunberg en bevægelse i gang, som bredte sig som ringe i vandet fra land til land. I december holdt Greta Thunberg tale på FN's Klimatopmøde og skar med få ord en hel generations mantra ud i pap: "I stjæler vores fremtid".

Udstillingen med tilhørende eventprogram tager temperaturen på ungdomsengagementet i dag. "Bekymringerne, ideerne, løsningerne", som DAC skriver.

Udstillingen indeholder også afgangsprojekter fra arkitektskolerne i Danmark, ideer til mere bæredygtige byer og mulighed for at arbejde med FN's Verdensmål #11: Bæredygtige byer og lokalsamfund. Men også ungdomsaktivisme er et emne. Der er en tidslinje med afgørende øjeblikke i ungdomsaktivisme fra 1960'erne og til i dag.

"Med udstillingen sætter vi fokus på unges engagement i klimakrisen og bæredygtig byudvikling. Ungdomsoprøret fra '68 har netop passeret sit halvtredsårs jubilæum, mne i dag ser vi en ny ungdomsgeneration, der samler sig om krav om forandring til den måde, vi lever og indretter vores samfund på. De mobiliserer sig, fordi de ved, at de selv er en del af løsningen for en bæredygtig fremtid", siger Kent Martinussen, der er administrerende direktør i DAC.

Udstillingen med events varer frem til 2. juni.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.457 andre er allerede tilmeldt