Anmeldelse Dansk indskoling
0   23

Alfabet-atlet er et herligt nyt ord

En billed-bogstav-bog med bevægelse. Årets bogstavindlæringsbog.

Alfabet Atlet

Fakta


Titel
Alfabet Atlet

Forfatter
Lotte Salling og Dina Gellert

Pris
249,95

Sider
40

Forlag
Carlsen

Det kan være vanskeligt at lære alfabetets bogstaver at kende – både de store og de små. At benytte rim og remser er velkendt, men at tilføje bevægelse gør motivationen endnu større, og det er, hvad denne udgivelse gør.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvert bogstav bliver præsenteret på en side med et tolinjet rim til både det store og det lille bogstav omgivet af glade illustrationer, der alle starter med pågældende bogstav, og yderligere vrimler det med små tegninger af børn, der former bogstavet med deres krop alene eller sammen med andre. Den kropslige leg fremmer den sproglige opmærksomhed og gør det til en sjov og underholdende måde at lære alfabetet på. Lotte Salling er jo også kendt for sine udgivelser med dialogisk læsning som grundlag, hvilket styrker børns ordforråd og kommunikative kompetencer. Det mærkes også her.

Nogle af kropsbogstaverne kan downloades fra forlagets hjemmeside og hænges op i klasselokalet. Der er forslag til, hvordan bogen bruges, og tips til videre leg med alfabetet.

Lotte Salling kan det med at sætte ord sammen på forunderlig vis og få de sjoveste remser frem. Dina Gellert kan fange ordene og remserne og give dem liv med sin streg. Et flot makkerpar.

Dette er nok årets udgivelse til bogstavindlæringen og bør være tilgængelig for alle, der arbejder med dette emne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.272 andre er allerede tilmeldt