Alternativet
0   2

Alternativet: Christiansborg skal stoppe detailstyringen af folkeskolen

Mange politikere taler i disse dage om at sætte folkeskolen fri – ikke mindst undervisningsministeren. Alternativets skoleordfører peger på, at sprogprøver, fraværsregistrering og detailstyring er skridt i den modsatte retning fra ministeren. Alternativet ønsker fuld frihed til skolerne under en rammelovgivning

"Vi taler alle om at sætte folkeskolen fri - men hvad vil det egentlig sige?", spørger Alternativets skoleordfører Carolina Magdalene Maier i dag et blogindlæg på folkeskolen.dk. Hun mener nemlig, at undervisningsministerens frihedskamp kun gælder de områder, som ministeren selv er tilhænger af, mens hun med den anden hånd indfører nye kontrolforanstaltninger som sprogprøver for børn fra udsatte boligområder og regeringens forslag om, at for meget fravær skal kunne betyde, at der lukkes for forældrenes børnecheck. Alternativet sidder ikke med ved de igangværende forhandlinger om en justering af folkeskolereformen, for partiet er ikke en del af folkeskoleforligskredsen.

"Centralt vedtaget pisk kan aldrig gå ind under en positiv frihedsforståelse. Hvis vi vil friheden, så skal vi være konsistente og ikke byde ind med straf og kontrol når der er noget, vi politisk eller ideologisk ikke bryder os om", lyder det fra ordføreren.

Artiklen fortsætter under banneret

Væk med test og sammenligninger

Carolina Magdalene Maier mener, at frihed til folkeskolen bør betyde, at man én gang for alle slipper behovet for politisk kontrol af folkeskolen. Det handler om at lave en rammelovgivning, som beskriver fagene og målsætningen for dem, som alle folkeskoler naturligvis skal efterleve, men hvor den enkelte skole tildeles frihed til at undervise, som den finder bedst, i samklang med skolebestyrelsen og det lokalmiljø, den befinder sig i. Samtidig ønsker hun at slippe det såkaldte testtyranni, så skolerne så alle nationale test, ranglister og sammenligningsværktøjer afskaffes.

"Vi må alle - folketingspolitikere såvel som kommunalpolitikere og forældre - stole på, at vores skoler leverer, som de skal. Det er skolebestyrelserne, som bør være garanter for den enkelte skoles præstation. Gerne suppleret med stikprøver for min skyld. Men nationale sammenligningsværktøjer har en vis mand med en trefork skabt".

Endelig ønsker Alternativet at få de kreative, åndelige og håndværksmæssige fag op på niveau med de boglige i folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2 andre er allerede tilmeldt
Nyhed: Nyt fagligt netværk

NYHED! Vidste du, at du lige nu læser på Folkeskolens helt nye faglige netværk Dansk som andetsprog?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.