Anmeldelse Samfundsfag
0   21

Vær velkommen, pengebog!

En bog om penge og økonomi henvendt til børn og unge med forklaringer på stort og småt og hvad dertil hører samt en række af de svære og abstrakte begreber, som er centrale for økonomi og økonomisk forståelse. Det er en god nyhed!

Den store pengebog

Fakta


Titel
Den store pengebog

Forfatter
Nathalie Nystad

Pris
199,95

Sider
132

Forlag
Berlingske Media Forlag

"Den store pengebog - for børn og begyndere" er en rigtig god idé! Økonomi, privat som offentlig, mikro som makro, god som dårlig, kan læres. Lærer man ikke økonomi, om så bare på basalt niveau, er man dømt til at være offer for verdens tummel og omstændigheder – lærer man det til gengæld, står man med hoved og skuldre over mængden og kan i høj grad tage vare på eget liv og styre det i den retning, man ønsker.

Artiklen fortsætter under banneret

Alle kan som nævnt lære det, og med denne bog er man godt på vej. Pengebogen indeholder både lidt om pengenes historie – fra Jesu tid til bitcoin-age – og letforståeligt stof om investering samt god, solid lommepengesnusfornuft. Skat og aktier, kapitalisme og Marxisme, værdi og ejendom og utallige andre emner berøres på et niveau, hvor det er til at gå til – jeg vil nok sige fra omkring 4. klasse, men bogen er ikke en undervisningsbog som sådan. Den henvender sig i mine øjne allermest til børnefamiliers behagelige selvstudier, men jeg vil også varmt anbefale den til lærere – og den er således skruet sammen, at den kan gavne både matematiklæreren, dansklæreren og måske endda samfundsfagslæreren med henblik på at få alle med på nogle grundbegreber.

Som der står i følgematerialet: ”Penge betyder meget i vores liv. De handler om lykke, død og retfærdighed, men også om indkøb i et supermarked. Penge definerer på mange måder vores liv, og vi kan komme til at jage dem uden at tænke over hvorfor”. Et så centralt element burde aldrig være underbelyst i børn og unges opdragelse, men man skal ikke lede længe for at finde en 21-årig, der ikke aner, hvad han skal stille op med sin selvangivelse, eller tror, at ”afdragsfrit” betyder ”gratis lån”. Det er noget skidt, og det er voldsomt dyrt og potentielt ødelæggende at lære om økonomi på den hårde måde. Grib "Den store pengebog" og hjælp de børn og unge, du kender, til en lettere vej gennem livet. Seriøst!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.687 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om dine fag

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for historie og samfundsfag?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

 

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.