Anmeldelse Ordblind/læsesvag
0   86

Ind i ordblindheden

Vi kender dem godt, os, der er lærere. De børn, som har mange forskellige undskyldninger for ikke at komme i gang med opgaven, de børn, som gemmer sig, de børn, som altid synes, at noget andet er mere spændende. I "Et liv som ordblind i folkeskolen" får nogle af disse børn en stemme.

Et liv som ordblind i folkeskolen

Fakta


Titel
Et liv som ordblind i folkeskolen

Forfatter
Jesper Sehested

Pris
199

Sider
119

Forlag
Etlivsomordblind.dk

 

Artiklen fortsætter under banneret

"Et liv som ordblind i folkeskolen" er skrevet af Jesper Sehested, som selv er ordblind med hvad deraf følger af udfordringer. Jesper har valgt en levevej, hvor han hjælper ordblinde videre. Han skriver bøger, hvor de ordblinde kan se sig selv og blive klogere på deres udfordringer. Samtidig vil han gerne vise dem, at de er gode til meget andet end at læse og skrive.

Forældre og lærere får et alsidigt indblik i ordblinde børn og unges tanker og følelser, så de kan blive bedre rustet til at støtte og vejlede.

Bogen er et nedslag i 20 børns oplevelser og følelser på en almindelig skoledag. Børnene er alle ordblinde, men håndterer det på vidt forskellig måde. Mange har lavt selvværd og tænker, at de er dumme og anderledes end klassekammeraterne. Andre reagerer med vrede og føler sig ikke forstået. Fælles for dem alle er, at de har brug for voksnes hjælp til at håndtere deres forskellige udfordringer. Til hver af de 20 fortællinger knytter sig en lille tegneserie, som i billeder fortæller elevens historie.

Det virker stærkt, at læseren inviteres direkte ind i ordblinde børns tanker. Det giver en indsigt og en viden, som giver mulighed for at reflektere over egen praksis og tilrettelægge undervisningen, så de ordblinde inkluderes bedst muligt. Bogen anbefales til både børn, forældre og undervisere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.257 andre er allerede tilmeldt