Anmeldelse Skønlitteratur
0   53

Dybt indfølt og velskrevet lille roman

Anders Totland er en modig og dygtig forfatter, der godt tør tage fat på tabubelagte emner. Det gjorde han i 2017 med ”Engel i sne”, der er en meget smuk, klog og vigtig bog om døden. Nu er han aktuel med endnu en lavmælt og indfølt roman om seksuelle overgreb, og den giver ikke forgængeren noget efter, hvad angår det tætte, lavmælte og elegante sprog. Man må igen, igen give en stor cadeau til oversætteren Susanne Vebel.

Så længe ingen ser os

Fakta


Titel
Så længe ingen ser os

Forfatter
Anders Totland

Pris
332,50

Sider
128

Forlag
ABC Forlag

”Så længe ingen ser os” er en jegfortælling med teenagedrengen Jon som hovedperson. Han lever alene med sin mor, der er en svag, alkoholiseret og psykisk ustabil kvinde, der slet ikke kan finde ud af at leve alene. Vi hører ikke noget om Jons far. Men så en dag møder moderen Ole, og så kommer der styr på madpakkerne, der bages pandekager med mere i det lille hjem – og Jon nyder det. Ole starter et fodboldhold i den lille by, hvor de bor, og pludselig en dag foreslår han, at han og Jon skal tage på campingtur. På turen fylder Ole spiritus på Jon og forgriber sig på ham.

Artiklen fortsætter under banneret

Langsomt nedbrydes Jons selvværd og hans tillid til Ole, og da han endelig beslutter sig for at åbne munden, stikker moderen ham en syngende lussing. Ingen vil tro ham overhovedet. Det bliver langsomt, men sikkert en tilværelse med frygt og mareridt.

Det er en dybt indfølt lille roman, der gør indtryk med sin stille og rolige facon. Tingene udpensles ikke, men beskrives alligevel præcist, og man vender spændt det næste blad for at læse det, man godt ved er uundgåeligt, overgrebene.

”Så længe ingen ser os” kan læses fra 6. klasse og vil være glimrende som klasselæsning med en dansklærer ved rorpinden!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.255 andre er allerede tilmeldt