Anmeldelse Skønlitteratur
0   49

Virkelig eller virtuel

Dramatiske episoder udfolder sig med alskens animationer og fæle dæmoner.

DX Cyberkriger

Fakta


Titel
DX Cyberkriger

Forfatter
Jon Zaar

Pris
149,95

Sider
235

Forlag
Turbine-forlaget


Pris
259,95

Sider
241

Type
DX Under jorden

I den virkelige verden er den femtenårige Hannibal overladt til sig selv. Faderen har forladt familien, moderen er, selv om de bor sammen, ikke nærværende, og Hannibal undgår skolen til fordel for den virtuelle verden. Her er han den gamer, der ligger øverst på alle rankinglister, fordi han er specielt god til at gennemskue spillenes udfordringer. Han plejer at spille alene under navnet ”COME AND GET SOME” – et navn, der er respekt om.

Artiklen fortsætter under banneret

En dag sker det helt usædvanlige, at han i spillet DX, som han har spillet mange gange, og som er hans favoritspil, bliver ramt, men dog ikke værre, end at energidrikken kan reparere ham, men han er dybt rystet. I spillet møder han Lea, der i spillet kaldes Firefly. Det er hende, der redder ham. De finder sammen med Leas to venner, BJ og Shooter, og efter at de har set hinanden an, fortsætter de spillet sammen, og der udkæmpes mange små og store slag, hvor en medaljon, som det så ofte sker, bliver nøglen til løsningen på spillet, efter at de er gået så grueligt meget igennem. Og det skal vise sig, om de er venner.

Inden jeg havde læst bogen, ville jeg have sat spørgsmålstegn ved, om man kan skrive en historie, der er et spil, der foregår i en virtuel verden. Og efter endt læsning er svaret, at det kan man. For mig bliver skærmen også det filter, der gør, at jeg tør læse videre. Men sådan tror jeg ikke, at de unge læsere har det.

Historien er science fiction, hvor grænsen mellem den virkelige og den virtuelle verden indimellem fortaber sig, men dette første af de to bind foregår for den største dels vedkommende i den virtuelle verden, hvor tiden står stille. I anden del får den virkelige verden mere plads. De to bøger burde nok være udgivet som én.

Spillet, og dermed handlingen i bogen, drejer sig som altid om kampen mellem det gode og det onde, og dramatiske episoder udfolder sig med alskens animationer og andre fæle dæmoner på spektakulære steder i en by med mange miljøer. Der er nok at gyse over.

Bogen kan anbefales.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt