Anmeldelse Tysk
0   331

Wortschatz und Gespräch

Wortschatz und Gespräch

Fakta


Titel
Wortschatz und Gespräch

Forfatter
Jacob Ragnvid Chammon

ISBN
9788723036087

Pris
812,50 kroner

Sider
91 sider

Serie
Cooperative learning

Type
Bog

Forlag
Alínea

Materialet ser tilgangen til fremmedsproget som en aktiv proces gennem interaktion med de øvrige i elevgruppen. Det er for så vidt ikke noget nyt. Det, der er specielt ved denne udgivelse, er, at man tydeligt bliver gjort opmærksom på, hvordan man kan nå frem til de overordnede mål ved en særdeles præcis arbejdsform ud fra SPIL-principperne: Samtidig interaktion, Positiv indbyrdes afhængighed, Individuel ansvarlighed, Lige deltagelse.

Artiklen fortsætter under banneret

De foreslåede temaer i bogen relaterer til elevens dagligdag. Det er helt klart motiverende for en elev i startfasen at kunne udtale sig i relation til meninger om film, mode, fritid og så videre. Der gives plads til alle, så de åbent kan komme til udtryk uanset fagligt niveau.

Bogens seks kapitler fremstår genkendelige og særdeles strukturerede, hvilket gør tilgangen til arbejdet enkel og ligetil. Indholdet skal selvfølgelig også medtænkes hele vejen igennem, og det bliver det. Der lægges fra starten vægt på det at turde samtale på fremmedsproget. Det er en kvalitet, der har nøje sammenhæng med materialets udformning. Der bygges desuden på åbenhed og ønske om at være i en dialog med andre.

Der skal ikke herske tvivl om lærerrollen, som er ganske tydelig. Læreren er til stede som en meget præcis og aktiv vejleder. Han er den, der samler trådene, og er dermed garanten for, at en egentlig undervisning sideløbende finder sted. Bogen fokuserer på ordforråd og samtale. Bog 2, der udkommer efterår 2010, træner eleverne i samtale og præsentation. Det bliver spændende at se, hvordan bog 2 viderefører de samme pædagogiske principper.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.000 andre er allerede tilmeldt