Trivsel
2   9

Nu bliver trivselsmålingen 100 procent anonym

Efter den seneste tids debat om opbevaring af skoleelevers trivselsbesvarelser på cpr-nummer, lover ministeriet nu, at eleverne vil kunne udfylde målingen 100 procent anonymt. I år vil det dog kun kunne ske ved, at eleven svarer på målingen på papir.

Undervisningsministeriet oplyser, at det formentlig først bliver i næste uge, at der kan meldes en dato ud for dette års trivselsmåling, som skulle være begyndt den 15, januar. Når målingen åbner, vil familier, der vi sikre barnet fuld anonymitet, altså kunne vælge, at barnet besvarer målingen på papir frem for at logge ind på nationaltrivsel.dk med sin Uni-login. Ministeriet oplyser til folkeskolen.dk, at løsningen med at eleverne svarer på papir, ikke vil give lærerne ekstra arbejde.

Undervisningsministeriet: Et redskab

Resultaterne fra trivselsmålingen er et redskab for kommuner, skoler og undervisere til deres systematiske arbejde med trivsel og undervisningsmiljø. 

Trivselsmålingen indgår i kommunens kvalitetsrapport. Her beskrives, hvordan det står til med elevernes trivsel på kommunens folkeskoler, og hvordan kommunen fremover vil arbejde med området.

Eleverne får præsenteret klassens resultater af deres lærer. Forældre får præsenteret klassens resultater af enten læreren eller skolelederen. Formålet er, at forældrene indgår i en dialog med skolen og støtter aktivt op om indsatser for at styrke elevernes trivsel.

Kilde: Uvm.dk

Efter den megen kritik af at elevernes besvarelse om deres daglige trivsel opbevares sammen med deres personnummer, var der forleden møde i forligskredsen bag folkeskolereformen. Undervisningsminister Merete Riisager fortalte, at elevernes besvarelser fremover forsynes med et løbenummer, så besvarelsen reelt bliver anonym, hvis familien ønsker det, oplyser Undervisningsministeriet.

Artiklen fortsætter under banneret

En bøvlet løsning

I første omgang bliver modellen altså, at elever, der vil besvare undersøgelsen anonymt, må gør det på papir, hvilket ministeren over for dagbladet Politiken kalder "noget bøvl". Hun siger til avisen, at der formentlig næste år vil komme en permanent løsning, så trivselsundersøgelse også digitalt kan gennemføres anonymt.

I januar meldte Undervisningsministeriet klart ud, at kommuner og firmaer ikke må indsamle oplysninger om elevernes trivsel til pædagogisk brug i sammenhæng med den nationale trivselsmålinger, fordi indsamlingen af data til den nationale trivselsmåling alene er til statistisk brug.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ