Anmeldelse Skønlitteratur
0   13

Farlige fisketure

Den ferme letlæsningsforfatter Henrik Einspor har skrevet to historier, der i realiteten er den samme, men den ene – "Farlig fisketur" – har lix 24, og den anden – "En grum fisk" – har lix 10. En rigtig god idé, der fungerer fint.

Farlig fisketur

Fakta


Titel
Farlig fisketur

Forfatter
Henrik Einspor

Pris
287

Sider
80

Forlag
Løse Ænder


Titel
En grum fisk

Forfatter
Henrik Einspor

Pris
287

Sider
89

Forlag
Løse Ænder

Henrik Einspor tilsætter (næsten) altid sine historier et ordentligt skvæt uhygge, og "Farlig fisketur"/"En grum fisk" er ingen undtagelse. Der bliver rippet op i en gammel historie om ondskab og overtro, da to drenge, jegfortælleren og Kaj, sommerhusgæst fra København, sætter sig for at fange kæmpegedden Grum i en nærliggende mose.

Artiklen fortsætter under banneret

Plottet er godt skruet sammen, man ved på forhånd, at man skal læse noget uhyggeligt fra Henrik Einspors krøllede hjerne, men alligevel formår han gang på gang at overraske læseren.

Der hviler en forbandelse over den store gedde i mosen, og Mads, jegfortællerens storebror, kan fortælle en historie om Ole Ottetal, der engang fandt en ring i kæmpehøjen tæt på sommerhusområdet. Desværre mistede Ole Ottetal ringen og to af sine fingre, da han var lige ved at få has på kæmpegedden Grum i mosen.

Kaj og jegfortælleren bliver enige om at gå efter Grum, men på et tidspunkt bakker jegfortælleren ud og overlader scenen til Kaj. Det bliver for uhyggeligt, men Kaj fortsætter ufortrødent og fanger faktisk Grum, og der er en ring i maven på den. Men der hviler en grum skæbne over den, der kommer i besiddelse af ringen. Det må Kaj også sande. Læs selv for at finde ud af, hvad det er.

De to historier er fine og velskrevne og fortalt med Henrik Einspors grumme sans og sikre hånd for at skrive uhyggelige historier for børn og andre barnlige sjæle. Det er strålende læseletkunst.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.242 andre er allerede tilmeldt