Anmeldelse Ordblind/læsesvag
0   18

Samarbejde på spil

Det er i den grad et interessant og anvendeligt materiale, og det fortjener virkelig at blive brugt i undervisningen, da det netop indeholder det samarbejdende aspekt. Det giver deltagerne en ny form for deltagelse i fællesskab om løsningen af de forskellige opgaver.

Fakta


Titel
Hvad er på spil?

Forfatter
Gitte Boe, Mie Christensen

Pris
435

Sider
68

Forlag
Special-pædagogisk forlag

Materialer til ordbinde- og tosprogsområdet er altid kærkomment, og når materialerne så har en kvalitet og tilgængelighed, der er helt i top, så bliver man ekstra glad. Det er tilfældet med ”Hvad er på spil?” af Gitte Boe og Mie Christensen fra Special-pædagogisk forlag.

Artiklen fortsætter under banneret

Et af materialets styrker er, at det tager udgangspunkt i en konkret afprøvet praksis, hvor forfatterne oprindeligt har fået et projekt, der tager udgangspunkt i cooperative learning som en metode, der kan organisere en undervisning, så alle deltagere bliver aktive. Med udgangspunkt i dette gennemførte projekt har forfatterne skrevet bogen ”Hvad er på spil?”. Materialet henvender sig til både ordblinde og elever med dansk som andetsprog. Begge grupper er ikke forvænte med materialer, så det er i den grad en efterspurgt vare, som forfatterne har udarbejdet.

Spørgeguiden, som ifølge forfatterne skal sikre en højere grad af refleksion i forbindelse med løsning af opgaverne, tjener to formål: Dels at opgaverne ikke bare bliver ”sure rugbrødsopgaver”, dels og ikke mindst at læreren får reel indsigt i, hvilke strategier eleverne anvender, og hvordan deres læring udvikler sig.

Materialet er også udviklet, så det egner sig bedst på små eller mindre hold, hvilket også i mange sammenhænge kendetegner ordblindeundervisning.

I materialet er der fokus på de dele af sproget, som både ordblinde og elever med dansk som andetsprog almindeligvis har vanskeligheder med. Det er blandt andet fonologi, morfologi og grammatik. Derudover er der opgaver med ordkendskab, hvilket også er en relevant faktor.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.285 andre er allerede tilmeldt