Anmeldelse Letlæsning
0   13

"Milo på eventyr". Serie på fem hæfter

Hæfterne er nemme at gå til for målgruppen, elever i 0. og 1. klasse. Den børneverden, som de voksne ikke har del i, og som hæfterne handler om, er tiltalende, og historien er spændende. Hæfterne kan bestemt vække læselyst.

Milo på eventyr

Fakta


Titel
Milo på eventyr

Forfatter
T. Silberg

Sider
26


239 kroner per styk

Forlag
Zignal2U

Også elever i 0. og 1. klasse har glæde af at læse selvstændigt. Vi er helt nede på lix 4 og 5 og lettal på 10 og 11, så mange fra målgruppen vil i løbet af de to klassetrin kunne læse materialet.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er gjort meget fra forlagets side for at gøre læsningen indbydende. Sammenhængen med tekst og illustrationer er nem at gå til, og man har valgt en fin papirkvalitet og et farverigt layout, som leder tankerne hen på film og computerspil for børn. Teksten står integreret i billedet men med en tydelig hvidlig baggrund til yderligere at fremhæve ord og bogstaver.

Milo er en dreng på 6 år på Bornholm, som af sin farmor får en speciel gave, en lille kugle, som hun har fundet på en strand i et andet land. Gaven vækker lykke og bliver taget med ind på Milos værelse, hvor det viser sig, at kuglen lyser mystisk. Pludselig bliver Milo ramt af et lys, som transformerer ham til at være lille. Faktisk bliver han samme størrelse som Biki, der viser sig at bo inde i kuglen. Milo bliver budt indenfor i det, som nu tydeligvis er en lille ufo. Ufoen er kommet på afveje, da den ikke havde så meget strøm tilbage og kom væk fra Bikis fars større rumskib. Drengene bliver venner og udforsker de to verdener sammen, Mikos verden og Bikis nuværende. Han kommer egentlig fra Urania, en anden planet og vil gerne have hjælp til at komme tilbage.

Drengenes egen lille verden, som de voksne ikke har del i, er umiddelbart tiltalende og helt sikkert noget, som børn kan genkende fra sig selv. Historien er spændende, og science fiction rammen tiltaler mange, nok mest drenge. Andre børn vil finde historien uhyggelig ved tanken om, hvad der videre sker, og hvor de to drenge kunne komme hen uden forældrene i nærheden. For dem vil der være andre genrer, der falder for.

Jo flere valgmuligheder og forskellige genrer, vi kan tilbyde eleverne, desto bedre. Først og fremmest gælder det jo om at vække læselyst, og her er hæfterne gode bud.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt