Dansk
3   192

Standup til dansklærere: "Hvorfor er der ikke 'æ' i hest?"

Ved at være frivillig danskunderviser for flygtninge har standup-komiker Jacob Taarnhøj opdaget, hvor ulogisk vi bruger vokaler og vokallyde i det danske sprog. "Er der nogle regler i dansk? Ja - du skal gætte", siger han blandt andet i sin optræden til DM i standup, hvor han også undrer sig over, at vi ikke skriver 'ång' og 'ånd' i stedet for 'ung' og 'ond'. Se videoen her:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
16.636 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
8.775 andre er allerede tilmeldt