Anmeldelse Trivsel
0   50

Hårdt tiltrængt udgivelse

Hvorfor er børn og unge med ikkevestlig baggrund ofte så udfordrede i skolen? Denne bog går bag om en svær problemstilling.

Børn, unge og etnicitet i skolen

Fakta


Titel
Børn, unge og etnicitet i skolen

Forfatter
Laila Colding Lagermann

Pris
222,50

Sider
65

Serie
Det ved vi om

Forlag
Dafolo

Det har været med allerstørste fornøjelse, at jeg har læst Laila Colding Lagermanns ”Børn, unge og etnicitet i skolen”. Den indgår i Dafolos serie ”Det ved vi om”, og denne serie har til formål at give et overskueligt og anvendeligt overblik over nyeste forskning for blandt andre lærere i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Min begejstring for udgivelsen er meget stor, og det skyldes ene og alene indholdet. Forfatteren sætter meget skarpt på minoritetselevers muligheder for at deltage i skolens undervisning og hverdag generelt. Minoritetseleverne er i denne kontekst elever med en ikkevestlig baggrund. En gruppe, som måske er mere i fare for at være og blive stigmatiseret end så mange andre elever.

Denne gruppe af elever har tilsyneladende en oplevelse af at have mange udfordringer i skolen – ikke kun faglige, men også sociale og trivselsmæssige faktorer spiller ind på denne oplevelse. Hvad værre er: Det professionelle fagpersonales tilgang til denne udfordring har været, at problemet skal findes hos individet, altså hos det enkelte barn eller hos gruppen generelt set. Dette udgangspunkt forsøger forfatteren gennem forskellige undersøgelser at flytte, så fokus ikke er på egenskaber på individ- eller gruppeplan, men som relationer mellem elever og fagpersonale.

Forfatteren identificerer forskellige områder, som fagpersonalet kan være opmærksomme på og på baggrund af den viden ændre og justere hos sig selv. Det gælder blandt andet sociale kategorier og overskridende læring.

Bogen anviser ikke konkrete handlingsmuligheder, men giver den enkelte lærer eller pædagog mulighed for på baggrund af undersøgelsen at ændre egen praksis. Godt arbejdet – og hårdt tiltrængt udgivelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
979 andre er allerede tilmeldt