Anmeldelse Trivsel
0   9

Tanke før handling - også i det sociale

Et meget konkret og direkte anvendeligt læremiddel med inklusionsperspektiv.

Social tænkning og mig

Fakta


Titel
Social tænkning og mig

Forfatter
Michelle Garcia Winner, Linda K. Murphy

Pris
249

Sider
144

Type
Børnenes lærebog

Forlag
Pressto


Pris
249

Sider
172

Type
Lærerens bog

Afsættet for "Social tænkning og mig" er, at vi i arbejdet med børn og unge med ikke så veludviklede sociale kompetencer i høj grad fokuserer på adfærd og kommunikation i det sociale og dermed også forsøger at rette op på det med instruktioner i social adfærd. Forfatterne, der har mange års erfaring i arbejdet med både børn og unge og deres forældre, lærere og pædagoger, forsøger at bibringe både de voksne og børnene, at det er den tænkning, der ligger bag ved den sociale adfærd, der skal arbejdes med. Børnene skal forstå og reflektere over, hvad der er på spil i det sociale, for at kunne ændre adfærd og kommunkation.

Artiklen fortsætter under banneret

Udgangspunktet ligger tæt på kognitiv terapi, men er omsat til skole og familieliv, og fuldstændig afdramatiseret. Der sættes ord på begreber, som vi ofte har svært ved at definere. Forfatterne gør også op med antagelsen om, at social tænkning kommer af sig selv, altså den intuitive læring, som vi opfanger helt fra nyfødte af. Man lærer social tænkning hele livet, bevidst som ubevidst. Og denne udgivelse giver således et bud på et sprog omkring social tænkning, en række øvelser, der understøtter refleksionen over adfærd i det sociale, og en måde at arbejde på i forhold til både et enkelt barn og en hel gruppe eller klasse.

Udgivelsen består af to bøger, en instruktionsbog med øvelsesark og en bog henvendt til børn og unge på mellemste og øverste skoletrin.

Selve børnebogen opleves som mest velegnet til mellemtrinnet, da den nogle steder kan forekomme forsimplet i sit sprogbrug og med eksempler, der kan opleves for barnlige til øverste klassetrin. Men den tilbyder til gengæld en stor variation af meget relevante øvelser og tilgange i forhold til at få øje på og reflektere over det svære sociale samspil mellem mennesker.

Bøgerne forholder sig ikke til diagnoser og definerede funktionsnedsættelser og kan derfor frit bruges både i normalområdet og med et inkluderende perspektiv.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.187 andre er allerede tilmeldt