Blog
0   4

1 + 1+ 1 > 3, eller fra BIG BANG til MODERN MAN.

Abonner på nyt om Fysik/kemi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan formilder jeg den fantastiske historie, der begynder med universets skabelse og foreløbig ender med os? Hvordan kan jeg anvende den i historie i et fælles fagligt forløb? Den to dages faglige opdaterings workshop med overskriften ” Fra BB2MM” gav en megen god inspiration til dette arbejde.

I begyndelsen af dette skoleår var naturfagslærere i hele Danmark inviteret til faglig opdatering, enten i Aarhus eller København. Fra arrangørernes side var der lagt op til at deltagerne blev inspireret til at arbejde tværfagligt med henblik på den fælles naturfagsprøve.

Det faglige indholds omdrejningspunkt var den naturvidenskabelige skabelsesberetning. De fagfaglige oplæg var egentlig forholdsvis monofaglige, men der var relevante oplæg fra alle tre naturfag. Det betød at oplægsholderne kunne koncentrere sig om at formidle fagligt stof fra et område de var eksperter på og brændte for. Naturfagslærernes opgave var at tænke de fagfaglige oplæg ind i en tværfaglig undervisningsramme.

Det lyder utroligt simpelt, men jeg oplever det så sjældent, at vi alle gør det vi brænder for. Forskerne fremlægger deres resultaterne af deres opdagelser og vi lærere formidler den viden til vores elever.

I dette tilfælde fik lærerne desuden tid til sammen, at udvikle læreteamets eget undervisningsforløb, de efterfølgende kan anvende.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg ser meget frem til skolebesøget, hvor en forsker skal formidle sin viden til eleverne og den opfølgende workshop i januar.

Jeg er overbevist om at faglig opdatering og tid til samarbejde om konkrete undervisningsforløb, er en god vej at gå, hvis vi skal udvikle skolen.

  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.693 andre er allerede tilmeldt