Anmeldelse Dansk indskoling
1   36

Sådan bliver bevægelse relevant i danskfaget

Udgivelsen giver konkrete værktøjer og læringslege, som læreren direkte kan bruge i sin danskundervisning.

Sæt dansk i bevægelse

Fakta


Titel
Sæt dansk i bevægelse

Forfatter
Bettina Lerche, Sanne L. Mürer

Pris
373,75

Sider
129

Forlag
Dafolo

Skolereformen fra 2014 satte bevægelse på programmet: ”Alle elever i folkeskolen skal bevæge sig i gennemsnitligt 45 minutter i løbet af hver skoledag. Det gælder for alle klassetrin. Bevægelsen skal være med til at give børn og unge sundhed og trivsel, og det skal understøtte læring i skolens fag. Alle former for bevægelse i skolen skal have et pædagogisk sigte”.

Artiklen fortsætter under banneret

Lige præcis denne beskrivelse har om nogen udfordret lærerne både i forhold til at få de 45 minutter placeret i løbet af elevernes skoledag og ikke mindst i forhold til indholdet af dette nye ”bevægelsesbegreb”.

Derfor er det også nærmest en gave for lærerne, at ”Sæt dansk i bevægelse” af Bettina Lerche og Sanne L. Mürer fra forlaget Dafolo er kommet på markedet.

Udgivelsen giver konkrete værktøjer og læringslege, som læreren direkte kan bruge i sin danskundervisning. Der er forskellige udeaktiviteter med danskfaglige mål som omdrejningspunkt. Udgivelsen peger derfor ind i en generel efterspørgsel efter, hvordan læreren kan understøtte bevægelse i undervisningen, men også specifikt i forhold til det danskfaglige område. Til ”Sæt dansk i bevægelse” er der en tilhørende hjemmeside med danskfaglige læringsmaterialer, der understøtter udgivelsen.

Udgivelsen, som i den grad rummer gode og gedigne aktiviteter, er primært rettet mod 0.-2. klasse, og det er mit håb, at der er flere i vente. Aktiviteter til skolens ældste klasser er en efterspurgt vare, for blandt de store elever er der ikke samme umiddelbare glæde og spontanitet i forhold til at bevæge sig, når der skal løses opgaver, som blandt de små elever.

Udgivelsen er yderst relevant og peger direkte ind i et efterspurgt område i skole, så brug bogen som inspiration til en længere og mere varieret skoledag.

God fornøjelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.706 andre er allerede tilmeldt