Læringsplatforme
17   5

MinUddannelse: Vi er tilbage på sporet

Teknikere har arbejdet i døgndrift for at finde ud af, hvad der har ført til lange svartider på læringsplatformen MinUddannelse i august. Og nu skulle svartiderne være acceptable igen, lyder det fra direktøren i UVData, som står bag platformen.

"Problemerne har intet at gøre med, at der er flere brugere på ved skolestart".

Det slår administrerende direktør i UVData Jan Gaardboe fast over for folkeskolen.dk. UVData står bag læringsplatformen Minuddannelse, som lærerne i nogle-og-fyrre kommuner i dag bruger.

Jan Gaardboe understreger også, at der på intet tidspunkt har været tale om et nedbrud. Til gengæld beklager han, at mange lærere har måtte vente længe ved skærmen i disse dage. Teknikere har arbejdet i døgndrift for at analysere, hvad der fik systemet til at give lange svartider. Alt er blevet sat ind, fortæller Jan Gaardboe.

"Vi har haft svartidsproblemer i denne uge. Måden at analysere, hvad der er sket er at lukke ned for enkelte funktionaliteter. Vi mener, at vi har fundet de ting som er galt. Svartiden er ganske normal nu. Den er under to sekunder", siger Jan Gaardboe.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi er megatrætte af, at der har været problemer", siger han. "Det er træls og frustrerende, og det giver anledning til at se på, hvordan kan man undgår det. Men jeg kender ikke til it-systemer, som ikke får udfordringer. Læringsplatforme er ikke et lukket kredsløb, der er mange steder, hvor det kan flytte sig".

Han understreger, at MinUddannelse ind til nu har været meget driftssikker.

"Hvis man kigger på svartider over en lang periode, så har vi en rigtig god historik, men det betyder ikke, at det ikke er megafrustrerende, når det ikke virker".

Alligevel kan der godt opstå problemer igen.

"Vi er gået systematisk til værks, og vi mener, at vi har fundet de vigtigste ting. Men systemer skal udvikles hele tiden. Bliver de ikke det, så går det i stå, og når man udvikler, så er der risiko for fejl. Men ingen er interesseret i at have et system, der ikke bliver opdateret". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt