Ny portal skaber overblik over hjælpemidler til ordblinde

Der findes efterhånden så mange it-hjælpemidler til ordblinde og andre med læseproblemer, at det kan være svært at finde det rigtige tilbud til en elev. Det skal en ny portal fra Hjælpemiddelinstituttet rede bod på. Den kan også bruges til debat.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formålet med ordblind.hmi.dk er at etablere en fælles og national platform for alle fagpersoner, der arbejder med børn, unge og voksne med læse- og skrivevanskeligheder.

"Det er et nationalt samlingssted, hvor brugerne let kan finde it-redskaber til ordblinde og folk med læse- og skrivevanskeligheder. Vi bringer en oversigt over hjælpemidler med link til en database, som hele tiden bliver opdateret med priser og en beskrivelse af, hvad hjælpemidlerne kan bruges til", fortæller konsulent Erik Arendal, der er faglig ansvarlig for ordblind.hmi.dk

Debatforum deles op i temaer

Portalen bringer nyheder på forsiden, en lovgivningsdel med relevante bekendtgørelser, vejledninger og cirkulærer og en materialeliste med blandt andet litteratur og ordbøger til forskellige programmer. Her kan brugerne selv bidrage med forslag til litteratur og materialer.

"Vi har også et debatforum til diskussion og erfaringsudveksling, som vi deler op i temaer, efterhånden som folk skriver ind. Det kan for eksempel være om de nationale test. Derudover har vi ansat en journalist til at interviewe fagfolk, så vi får en ekstra høj faglighed ind på portalen", siger Erik Arendal.

Behovet for netværket vil stige

Netværket blev præsenteret på 'Ordblinde og it-konferencen' i november. Over halvdelen af de omkring 350 deltagere meldte sig ind, men Erik Arendal forudser, at behovet vil stige i takt med, at stadig flere elever med særlige behov skal undervises i almenklasser.

"Jo mere it bliver implementeret, desto bedre kan ordblinde følge med i normalundervisningen", siger han.

Indtil 30. juni kan man blive medlem af netværket til nedsat pris.

Læs et større interview med Erik Arendal via linket til højre om, at it sætter læringsbegrebet til debat.