Jo lysere farve på kortet, jo færre timer er dækket af en linjefagsuddannet lærer. 55 af kommunerne er nået på målet om 85 procents kompetencedækning i dette skoleår, viser et notat fra Undervisningsministeret.

Seks ud af syv timer dækkes nu af en faguddannet lærer

En lærer med linjefag eller tilsvarende erfaringer inden for faget har stået for 85 procent af timerne i folkeskolen i dette skoleår. Dermed har kommunerne samlet set nået det aftalte mål.

Publiceret
Målet er en dækning på 95 procent i 2020.

KOMPETENCEDÆKNING

Kompetencedækningen på 85,1 procent dækker over, at 68,2 procentaf skoletimerne i år er blevet varetaget af en lærer med egentligtlinjefag/undervisningsfag fra læreruddannelsen. 16,9 procent aftimerne varetages af lærere, hvis skoleledere har angivet, at dehar opnået undervisningskompetence i faget på anden vis, foreksempel via en anden uddannelse eller kurser i kombineret medflere års undervisning i faget.

Forøgelsen i kompetencedækningsgraden er sket ved, at 1,4procentpoint flere timer varetages af undervisere medundervisningskompetence, og 0,5 procentpoint flere timer varetagesaf undervisere med tilsvarende kompetencer sammenlignet med forrigeskoleår.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.