Anmeldelse Engelsk
0   12

En anmelder overgiver sig

Overskueligt og overkommeligt materiale fra Gyldendals Close-Up-serie.

Making a Difference

Fakta


Titel
Making a Difference

Forfatter
Catherine Watson

Pris
238,75

Sider
72

Serie
Close-Up

Forlag
Gyldendal


Titel
Making a Difference - Teacher Resources

Forfatter
Catherine Watson

Pris
555

Sider
56

Serie
Close-Up

Forlag
Gyldendal

”Come on, Gyldendal”, tænkte jeg, da jeg havde læst de første fire sider i Gyldendals seneste udgivelse i Close-Up-serien: "Making a Difference". ”Skulle det her være inspirerende materiale til udskolingen?” Heldigvis kan man ikke anmelde noget efter blot fire sider. Så efter at have læst hele materialet kan jeg svare: ”Ja, 'Making A Difference' er inspirerende materiale til udskolingen”.

Men de første fire sider ligner altså noget, der ville have været mere passende i et materiale til mellemtrinnet. Jeg kan sagtens få øje på den gode ide bag sidernes meget overskuelige indhold og layout: Forslag til samtaler om, hvordan hvem kan gøre en forskel, og hvad det vil sige at gøre en forskel, og hvad ser du på billederne og bla bla bla  – det handler selvfølgelig om at få eleverne i gang med at tale og reflektere og lave prælæsningsaktiviteter. Det er godt og nødvendigt, men jeg tænkte, at det kan lærerne måske lettere selv levere – giv os nu noget af det der gode, tilpassede, velvalgte input, som er så vigtigt – og lad så underviserne selv planlægge introduktionen.

Artiklen fortsætter under banneret

Men nogen retfærdig dom er det ikke. Alle kan vel have brug for lidt inspiration – og det input, som "Making af Difference" præsenterer på de efterfølgende 70 sider, er faktisk både velvalgt, nyt, anderledes, inspirerende og oplysende. What’s not to like?

Artiklerne – for det er det – i "Making a Difference" er mestendels historier om unge, engagerede mennesker fra hele verden, som gør en forskel. Selvfølgelig er både Malala Yousafzai og Emma Watson med – andet ville jo være helt utilstedeligt - men der er også historier om ukendte unge, som kæmper for ligestilling, fred og vedvarende energi. Det er anderledes historier, som præsenterer nye perspektiver og nye vinkler på gamle, velkendte temaer. Mellem artiklerne er materialet krydret med begrebsafklaringer – fokus på det præcise ordforråd – et enkelt digt af Robert Frost (og ja, det er "The Road Not Taken" – men brugt begavet og relevant), en enkelt tegneserie og et par sider om celebrity-effekten.

Alt sammen meget velkomponeret, meget overskueligt – og ja, meget klassisk. Arbejdsspørgsmål og forslag til gruppearbejde komponeret på tilsvarende måde findes i masser af andre materialer. Den del er ikke nyskabende eller synderligt inspirerende. Men spørgsmål og opgaver er gode og vil helt sikkert vise sig anvendelige.

Den tilhørende lærervejledning tager udgangspunkt i konkrete læringsmål og lægger sig tæt op ad de opgaver, som eleverne kan møde til afgangsprøverne (var der nogen, der sagde teaching to the test?) Det er meget overskueligt, opgaverne er gode, de fleste kopisider yderst relevante. Ingen revolutionerende metoder, men velafprøvede og veldisponerede opgaver og evalueringsark.

Alt i alt er "Making a Difference" et godt bud på et inspirerende materiale til udskolingen. Ingen revolutionerende opgaver, men solide, nye perspektiver på et oplagt tema og gennemarbejdede opgaver. Materialet er utrolig let tilgængeligt, meget overskueligt og let at anvende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.279 andre er allerede tilmeldt