Anmeldelse Idræt
1   16

"Aktivitetshjulet" sætter skolen i bevægelse

"Aktivitetshjulet" er et didaktisk redskab til udvikling af bevægelse i skolen, idrætsaktiviteter og idrætsundervisning. Materialet giver fine muligheder for at beskrive, analysere, reflektere og udvikle aktiviteter, også med særlig fokus på læring.

Aktivitetshjulet

Fakta


Titel
Aktivitetshjulet

Pris
62,50

Serie
Sunde børn bevæger skolen

Type
mappe

Forlag
Dansk Skoleidræt, TrygFonden


Pris
18,75

Type
plakat

"Aktivitetshjulet" giver undervisere og elever gode muligheder for at være med til at udvikle aktiviteter gennem bevægelse i skolen og i idrætsundervisningen, således at man eksempelvis kan fastholde målstyring, nye undervisningsformer og tydelig involvering af eleverne gennem undervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet indeholder aktivitetshjul i forskellige udgaver, og disse udgaver kan let anvendes i en idrætspraksis, og en plakat. De forskellige udgaver af "Aktivitetshjulet" har anvendelsesmuligheder, der giver udviklingsprocessen af aktiviteter gode vilkår. Arbejdet giver tydelige muligheder for at lægge vægt på læringsmål, udvikling af nye spil og lege samt fokus på elevernes evne til at føle ejerskab for idrætsaktiviteten.

"Aktivitetshjulet" bygger på tre grundlæggende elementer: ”indholdsringen”, ”procesringen” og ”helhedsmodellen”. ”Indholdsringen” arbejder med krop, tid, rum, relationer, rekvisitter og retningslinjer. Gennem ”procesringen” lægges vægt på fokus, feedback, formidling og igangsætning. Arbejdes der med alle elementer, er det ”helhedsmodellen”, hvor der sættes fokus på drivkraft, interaktion og energi i øjeblikket.

På websitet sundebørnbevægerskolen.dk findes der en meget tydelig video, der er en grundig gennemgang af materialet, og den beskriver de mange anvendelsesmuligheder.

Materialet anbefales til alle lærere, pædagoger og studerende, der arbejder med bevægelse i skolen og med idrætsfaget. Aktivitetshjulet giver kvalificeret mulighed for at arbejde med målsætning, feedback, udvikling af bevægelsesfelter, idrætsområdet og med tydelig elevmedbestemmelse, hvilket givetvis også vil fastholde motivationen på idrætsområdet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.382 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks