Fælles mål
2   23

DLF: Tag et reelt opgør med måltyranniet

I dag kommer regeringen med et oplæg til en reduktion af antallet af bindende fælles mål. "Det er afgørende, at forligspartierne tager et reelt opgør med de tusindvis af mål, der er gældende i dag", siger Anders Bondo Christensen.

I dag foreslår regeringen, at de 215 overordnede kompetencemål og de 866 tilhørende færdigheds- og vidensområder fremover skal være det eneste obligatoriske ved Fælles Mål. Dermed bliver over 3000 færdigheds- og vidensmål, der i dag er bindende, vejledende. Det er landets kommuner, der kan vælge at gøre målene vejledende på den enkelte skole.

Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening, er glad for tiltaget, som han kalder meget positivt, fordi "måltyranniet i dag er en hæmsko for, lærernes mulighed for at levere levende undervisning".

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er afgørende, at forligspartierne tager et reelt opgør med de tusindvis af mål, der er gældende i dag. De 215 overordnede kompetencemål er mere end rigeligt, og vi håber meget på, at forligskredsen vil være med til at give øget frihed til skolerne og lærerne", siger Anders Bondo Christensen, der dermed ønsker sig en endnu mere vidtgående forenkling end den, Merete Riisager i dag har med til forligskredsen.

Hjælper gerne til

Bondo har noteret sig, at det er kommunerne, der kan gøre målene frivillige, og han er bekymret for, om bortfaldet af statslige mål bare vil føre til, at der i stedet bliver indsat kommunale mål - for så er lærerne lige vidt:

"Giv nu skolerne øget frihed, og vis ledere og lærere tillid. Vi håber, at politikerne lytter til lærerne, der står med ansvaret for at administrere de beslutninger, der træffes på Christiansborg. Danmarks Lærerforening medvirker meget gerne til at skabe løsninger for skolerne, som vil styrke lærernes engagement og kvaliteten i undervisningen", lyder det fra Anders Bondo Christensen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ