DLF
2   6

Fire år efter: DLF-kontingentet normaliseres til sommer

I fire år har medlemmerne af Danmarks Lærerforening betalt af på lockoutlånet fra 2013, og nu er det ved at være slut. For mange betyder det, at den månedlige udgift falder ca. 100 kr. til sommer, men der er også nogle medlemmer, som vil opleve, at kontingentet stiger.

Danmarks Lærerforening har i dag sendt en mail ud til medlemmerne, som forklarer hele konfliktlån-modellen, som samlet set har haft ét klart mål: nemlig at alle medlemmer skulle bidrage med nogenlunde det samme beløb til finansieringen af lånene til de titusindvis af medlemmer, der stod uden løn i april 2013:

Artiklen fortsætter under banneret

I mailen er der link til en video (se nedenfor), der gennemgår, hvad tilbagebetalingen af konfliktlånet har betydet og kommer til at betyde for forskellige medlemmer, når kontingentindbetalingen 1. august så at sige normaliseres.

For de lærere, som blev lockoutet i 2013, og tog imod muligheden for et konfliktlån, falder den månedlige betaling til DLF 1. august. Deres kontingent har været nedsat med 313 kr. og stiger nu til normalt niveau, men samtidig skal de ikke længere betale de 420 kr. i månedligt afdrag på lånet. Også aktive medlemmer, som enten ikke var ansat i skolen i april 2013 eller ikke var lockoutet, vil gå ned i kontingent, fordi de ikke længere skal betale konfliktkontingent.

Men for medlemmer, der valgte at stå april 2013 igennem uden løn og uden lån, kommer den månedlige udgift til gengæld til at stige 1. august. Ikke fordi DLF-kontingentet stiger, men fordi kontingentet normaliseres. Der er også en gruppe ledige, der vil opleve en kontingentstigning, fordi de ikke har betalt konfliktkontingent i perioden - de kan individuelt dog søge om kontingentnedsættelse.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ