Anmeldelse It
0   26

Til dig, der ikke forstår børns medieforbrug

En kompleks problematik beskrevet, så det er til at forstå, og uden dommedagsprofetier. Værd at læse trods en vis ensidighed.

Teknologiens testpiloter

Fakta


Titel
Teknologiens testpiloter

Forfatter
Camilla Mehlsen

Pris
250

Sider
216


Fås også som e-bog for 175 kroner

Forlag
Forlaget Mindspace

Jeg er vild med at læse Tor Nørretranders, fordi han formår at beskrive noget komplekst, så lægmand får et indblik i det. Det samme kan Camilla Mehlsen med sin nye bog "Teknologiens testpiloter". Hun lykkes med at tage sin målgruppe (forældre med børn i skole) i hånden og opridse nogle af de farlige aspekter, der er ved brug af teknologi.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er bevidst, at jeg skriver "farlige aspekter", idet bogen bærer præg af, at det er en journalist, der har skrevet bogen, og hun mestrer det at skrue op for patos og lave skræmmeeksempler, der sælger varen. Blandt andet kritikken af digitale indfødte virker lidt ensidig og karikeret. Bogen fokuserer meget på problematikker i begrebet, men undlader at nævne de mere interessante fænomener, der er opstået med teknologiens ankomst. Jeg tænker blandt andet, at Michael Paulsens (Syddansk Universitet) eller Søren Schultz Hansens (Copenhagen Business School) forskning om unges medievaner kunne have bidraget til mere nuancerede billeder.

Generelt kan man sige, at der er et bredt spektrum af internationale forskere i bogen, men der er kraftig overvægt af forskere fra Aarhus Universitet (Jeppe Bundsgaard, Ole Sejer Iversen, Cathrine Hasse, Charlotte Ringsmose med flere). Dette er naturligvis forståeligt qua Camilla Mehlsens historik med stedet, men det ville have klædt bogen at inddrage kapaciteter fra eksempelvis Aalborg Universitet, Københavns Universitet eller Copenhagen Business school til at nuancere de danske forhold.

Men når det er sagt, er jeg faktisk begejstret for bogen, fordi den i et let og malerisk sprog indkapsler morgendagens teknologiske problemstillinger. Bogen har ikke bare et ærinde om at opridse, hvor forfærdelig teknologi er, og hvor fortabte vi er - den formår også at fremlægge ti ting, som hun skriver det, der "gør smartgenerationen smartere", og jeg meget enig i hendes fremstillinger. 

Hvis du nogle gange undrer dig over de unges medievaner, så kan jeg varmt anbefale bogen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.022 andre er allerede tilmeldt