Isabella Nygaard Gorzelak fra Fanø vandt essaykonkurrencens førstepræmie. På 2. pladsen kom Simon Stourup Rytter Larsen fra Horsens, og 3. pladsen gik til Villads Heshe fra Fjerritslev.

Klassetur tog uventet drejning for Isabella: Vandt konkurrence

Isabella fra 8. klasse blev gevaldigt overrasket under klassens udflugt til Aarhus’ kulturhus Dokk1 i går. For klasseudflugten var til ære for hende.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På en klassetur til kulturhuset Dokk1 i Aarhus fik Isabella Nygaard Gorzelak fra 8.a på Fanø Skole den glædelige besked om, at hun er vinderen af en stor essay-konkurrence.

Medlem af konkurrencens dommerpanel, arkitekt og tv-vært Eva Harlou dukkede pludselig op med førstepræmien, en check på 5000 kroner til Isabella Nygaard Gorzelak og hendes klassekammerater. Og samtidig havde Isabella Nygaard Gorzelaks forældre taget hele vejen fra Fanø for at være med til at overraske deres datter.

Temaet for konkurrencen var: "Hvad er nyheder, og hvordan skal de formidles? Kunne vi gøre det helt anderledes?". Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har udskrevet konkurrencen i samarbejde med Avisen i Undervisningen og Danske Medier. Og Eva Harlou havde stor ros til Isabella Nygaard Gorzelaks skrivetalent:

"Vi har 66 bidrag til konkurrencen, men dit var det klart bedste og mest velskrevne. Dit sprog er godt og flydende, og du får sat fokus på nogle interessante problemstillinger", sagde Eva Harlou ifølge Aarhus Stifttidende.

Danmarksmestrene i dansk, matematik og idræt er fundet 

Negative nyheder

I alt 62 elever fra 6.-10. klassetrin indsendte essays med deres refleksioner om nyheder og journalistik. De blev vurderet ud fra, om sproget var varieret og godt, om synsvinklen var original, og om essayets røde tråd var klar. Og det mente dommerpanelet altså, at Isabella Nygaard Gorcelaks essay var. Udover Eva Harlou bestod panelet af blandt andre Jens Vase, formand for Danske Skoleelever og Jan Schouby, chefredaktør på Århus Stiftstidende, Her er et uddrag fra vinderessayet, som du kan læse i sin fulde længde i linket under artiklen: "Nyheder er en meget vigtig ting i vores samfund. De giver os en mulighed for at følge med i, hvad der sker både i vores store verden - og i det nære samfund, der omgiver os. Det giver os en mulighed for selv at tage stilling til alle de ting, vi synes er vigtige, og vælge dem fra som ikke er. Men har vi egentlig styr på, hvad der er vigtigt? Eller glemmer vi nogle gange, hvad der betyder noget?"

Læs mere

Læs vinderessayet: Onde nyheder i en smukverden