Anmeldelse Dansk
0   18

Fortryllende enkelhed

"Fortryllet af folkeeventyr" er en lille perle. Den er som en velkogt tomatsauce – tillavet af enkle ingredienser, gennemarbejdet og kogt ind, så alle elementerne kommer til deres fulde ret uden overflødigt fyld.

Fortryllet af folkeeventyr

Fakta


Titel
Fortryllet af folkeeventyr

Forfatter
Kristine Bratberg Viffeldt, Kristine Traun-Terkelsen

Pris
198,75

Sider
102

Forlag
Dansklærerforeningen

Folkeeventyret er en uomgåelig genre i danskundervisningen, men det er også en lidt for tryg havn at sejle ud fra, så da jeg modtog denne lille bog i anmelderboksen, var forventningerne til den store inspirationskilde til at overse.

Artiklen fortsætter under banneret

Så meget desto mere er der grund til at fremhæve den lille bogs kvaliteter. "Fortryllet af folkeeventyr" indeholder små 60 siders lærebogsstof og omkring 40 sider med udvalgte folkeeventyr. De seks kapitler med teoretisk indhold er bygget over samme struktur. De indledes med læringsmål, formuleret stramt og kort, og afsluttes med forslag til, hvordan man kan tjekke, at læringsmålene er nået. ”Tjek ud”-øvelserne er varierede, kreative og lette at udføre. Man kan mageligt vælge og vrage og bytte rundt på ideerne og overføre dem til andre kommende emner i danskundervisningen.

Balancen mellem indlæring af begreber og diskussion i klassen er god. Der er fokus på det faglige stof, så diskussionerne begrænser sig til førvidenøvelser, der fremmer indlæringen.

Indholdet i kapitlerne er klassisk. Her er ikke ny banebrydende folkeeventyrsforskning, men solide gennemgange af velkendt stof. Men indpakningen er god. Gennemgangene af modeller og temaer er overskuelige og systematiske, så de er lette at anvende for eleverne. Jeg glæder mig særligt over et lille afsnit om det samfund, folkeeventyret er udsprunget af. Måske skyldes det en personlig faible for den materialistiske litteraturlæsning – men herligt er det, at der også er blevet plads til den vinkel på arbejdet med folkeeventyr.

"Fortryllet af folkeeventyr" er let tilgængelig for lærere og elever, let at anvende, begavet disponeret. What’s not to like?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.483 andre er allerede tilmeldt