Anmeldelse Trivsel
0   11

Kan du spotte bekymrende seksuel adfærd?

Vi har begrænset viden om børn og unges seksuelle modning - og når det går skævt. Bogen udfylder et videnshul og gør læseren bedre i stand til at afkode bekymrende adfærd og til at gribe ind.

Børn og seksualitet

Fakta


Titel
Børn og seksualitet

Forfatter
Anna Louise Stevnhøj, Mimi Strange

Pris
250

Sider
164

Forlag
Hans Reitzels Forlag

En yderst relevant dansk bog om børns seksuelle udvikling skrevet af en journalist og en psykolog, direktør fra JanusCentret, behandlings- og forskningscenter for børn med seksuelt grænseoverskridende adfærd.

Artiklen fortsætter under banneret

Udgangspunktet er, at vi stadig har begrænset viden om børn og unges seksualitet. Hvorfor går det somme tider skævt og resulterer i destruktive krænker-/offerroller?

Bogens første kapitler opridser kort seksualpædagogikkens historie fra Freuds revolutionerende iagttagelser og frem. Hvordan den såkaldte normalseksualitet biologisk og kulturelt udfolder sig udviklingsmæssigt. Der er et flot kapitel om børns lystbetonede onani og et andet om bekymrende seksuel adfærd: krænkeradfærd, incest i familierummet, søskendeseksualitet, pædofile overgreb og de nyeste behandlingstiltag i forhold til dette, hvor meditationsmøder mellem offer og krænker især er spændende.

Sidst i bogen behandles det digitale samfund: it-grooming, pornotilgængelighed, og hvordan børns institutionstilværelse påvirker den seksuelle dannelse. Spændende. Man kunne ønske, at kapitlerne var bragt tidligere i bogen, således at vi i højere grad forholdt os til nutidens seksuelle kultur.

Bogen er begrænset i forhold til nyaccepten af homo- og transseksualitet, men der er gode opsummeringer, som kan hjælpe lærere i at spotte bekymrende adfærd, fine casebeskrivelser og henvisning til hjælpeinstanser.

Desværre er Grønland fraværende, og det er lidt underligt, da de her har positive erfaringer med at forebygge seksuelt krænkende adfærd.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ