Anmeldelse Skønlitteratur
0   5

Nervepirrende og uhyggelig ungdomsroman

Pubertet, eventyrlyst og atombunkere smelter sammen til en medrivende historie

Tunnelbyens hemmeligheder

Fakta


Titel
Tunnelbyens hemmeligheder

Forfatter
Thomas Fröhling

Pris
199,95

Sider
192

Forlag
Vild Maskine

Fem unge, Alex, Kasper, Viking, Sylvester og ”Aben” (Hanna), er besat af at udforske Stockholms fysiske underverden, en disciplin, der kaldes urban exploration. Ungdomsromanen "Tunnelbyens hemmeligheder" er en nervepirrende og uhyggelig – sine steder ret klaustrofobisk – historie, der er rigtig svær at lægge fra sig, for som læser bliver man indfanget fra allerførste side. I gruppen er der jalousi, kærlighed, venskab, flugt, kamp om, hvem der skal være leder, og jagt på mening i tilværelsen. Alle de ingredienser, der skaber både dynamik og problemer imellem de unge.

Artiklen fortsætter under banneret

Gruppen er besat af at finde tunnelbyen dybt nede under Stockholm, der blev bygget, så betydningsfulde personer i det svenske samfund kunne være i dækning i tilfælde af en atomkrig, men nu er den ikke længere i brug. Kasper kommer i besiddelse af et kort, så man kan finde en nedgang gennem en kloak til tunnelbyen, og så er der ingen vej tilbage. Kasper derned, på trods af at det vil blive en livsfarlig tur – og det gør det!

Nede i dybet møder Kasper – og senere også ”Aben” – et par gedigne overraskelser, men det vil være synd at afsløre, hvem de er. På et hængende hår lykkes det dog at redde alle op. Så meget tror jeg godt, man må røbe. Så skulle man tro, at alle var blevet klogere, men nej.

"Tunnelbyens hemmeligheder" er elementært spændende, ja, næsten thrilleragtig. Gruppedynamikken spiller en vigtig rolle i romanen. Kasper og "Aben" vokser, mens der ikke sker ret meget for Viking og Sylvester. I løbet af sommermånederne glider Kasper langsomt, men sikkert væk fra kæresten Vera og ”opdager” ”Aben”, som han ellers troede, han kendte godt, og man aner mod slutningen, at de er på vej til at blive kærester.

Spændende og velskrevet ungdomsroman.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.590 andre er allerede tilmeldt