Anmeldelse Skønlitteratur
0   14

En god intention er ikke nok

Problematikken er sørgeligt aktuel, men desværre er bogens kvalitet ikke god nok.

Achmed fra Syrien

Fakta


Titel
Achmed fra Syrien

Forfatter
Mikkel Nordin Frost

Pris
249

Sider
91

Forlag
Forlaget Conta

Den 12-årige Achmed er flygtet fra Syrien til Danmark med sin familie - far, mor og lillebror. Historien foregår på hans første skoledag i modtageklasse i en dansk folkeskole, hvor den egentlige historie bliver fortalt i tilbageblik. Der fortælles meget kort om livet i Syrien, hvorfor familien er flygtet og deres rejse via Tyrkiet, Grækenland, Makedonien, Serbien, Ungarn, Tyskland for til sidst at nå til Danmark.

Artiklen fortsætter under banneret

Achmed er selvfølgelig påvirket af sine oplevelser i Syrien og fra flugten og er også usikker over alt det nye, der skal ske omkring ham, og man aner, at der i fremtiden kan opstå problemer over banale ting såsom misforståelser eller forskellige opfattelser af, hvad der foregår omkring ham.

I følgeskrivelsen til bogen skriver forlaget, at historien er baseret på en syrisk families virkelige oplevelser tilsat forfatterens egne tanker og forestillinger. Der ligger selvfølgelig overvejelser til grund for, hvor voldsomt man skal beskrive livet i et krigshærget land og en flugt i en historie for danske børn, men denne flygtningehistorie giver ikke et særligt indgående eller dramatisk hændelsesforløb. Der fortælles om et enkelt bombenedslag, en flugt, der varer fire nætter, og en familie på fire, der er samlet hele vejen igennem, hvis man kort skal resumere. Virkeligheden er ofte langt barskere, og det kan 12-årige danske elever sagtens klare at læse om.

I følgeskrivelsen står der endvidere, at det er en ny bog, der beskriver flygtningebørns nye liv i Danmark. Det er der bestemt ikke meget af i en historie, der foregår på en enkelt skoledag.

Bogen er sat med store typer og kommer til at fremstå som letlæst, men der er ikke angivet let- eller lixtal. Den eneste illustration i bogen viser et kort over flugtruten, men desværre er det meste af Grækenland, Makedonien og Serbien gemt i folden. Det er ikke særligt professionelt.

Bogen er et velmenende forsøg, der ikke engagerer og ikke lever op til forventningerne om at give danske børn indsigt i og forståelse for flygtningebørns problemer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.231 andre er allerede tilmeldt