Bacheloropgaven
1   282

Her er de syv bedste

Årets bedste bachelor- og diplomprojekter fra lærerverdenen er fundet. Lærerprofession.dk's dommerkomiteer af forskere, lærere, skoleledere, skolechefer og undervisere fra læreruddannelsen har voteret, og mellem de 23 nominerede projekter har de valgt de syv opgaver, som belønnes ved en prisfest 11. november.

Emnerne spreder sig over fagene matematik og dansk, pædagogik, psykologi og understøttende undervisning. 

Lærer Marie Rytter Møller modtog førsteprisen for sit bachelorprojekt i 2015, og hun har i år været med til at indstille de 10 bedste og udvælge de tre nominerede bachelorprojekter, der kommer helt i top:

Artiklen fortsætter under banneret

"De 59 projekter, som blev indstillet, er meget forskellige både med hensyn til emnevalg og opbygning, men det er karakteristisk, at de fleste er rigtigt gode. Som ny lærer har jeg personligt kunnet bruge flere af dem", siger Marie Rytter Møller.

På grund af barselsorlov er hun først begyndt at undervise i august i år, og Marie Rytter Møller har blandt andet kunnet hente inspiration til sine første skole-hjemsamtaler, til digitalisering af undervisningen og til konstruktiv brug af understøttende undervisning.

"Projekterne er en guldgrube for en ny lærer", siger vinderen fra sidste år. "De fleste indeholder både personlige betragtninger og professionelle tilgange til emnet. Det gør dem på en gang vedkommende og relevante, når man selv beskæftiger sig med undervisning".

Det har ikke været nemt at optræde som dommer.

"Både nomineringen og udvælgelsen af de tre vindere har taget lang tid og været vanskelige processer, fordi der er så mange fine projekter at vælge imellem. Der er blevet brugt mange timer hver gang, og lige til det sidste er det blevet diskuteret, hvilke projekter der skulle gå videre. Vi har alle haft vores præferencer. Heldigvis passede mine godt med de tre, der får tildelt priser", siger Marie Rytter Møller.

Særpris

Udover priserne for de bedste pædagogiske bachelor- og diplomprojekter bliver der i år uddelt en særpris for det bedste projekt, der omhandler drenge og piger i skolen.

Forfatterne, der har skrevet det bedste bachelorprojekt og det bedste diplomprojekt, får hver 10.000 kroner, et boggavekort på 3.000 kroner og en smuk kande. Priserne betales af Fagbladet Folkeskolen og professionshøjskolerne.

Særprisen er også på 10.000 kroner og et boggavekort. Prisen sponsoreres af forlagene Alinea, ConDidact, Dafolo Gyldendal og Hans Reitzels Forlag.

De vindende bachelorprojekter: 

Agnethe Sehested Olsen: Unges motivation i udskolingen - forbedring af elevernes skriftsproglige kompetencer i danskfaget, Aalborg, professionshøjskolen UC Nordjylland. 

Heidi Højen Andersen: Selvregulering, læringsstrategi og it, Aalborg, professionshøjskolen UC Nordjylland.

Rebecca Delfs: Kreativitetsfremmende undervisning - også i den understøttende undervisning? Odense, professionshøjskolen UC Lillebælt.

De vindende diplomprojekter:

Ditte Matthiesen: Unge i udsatte positioner - i et resiliensperspektiv, professionshøjskolen Via UC.

Erica Price Stjernø: Skrivning - en vej til øget læring i fagene, professionshøjskolen UCC.

Mette Thompson: Matematiske kompetencer som fundament i en evalueringskultur, professionshøjskolen UC Metropol.

Lærerprofession.dk´s særpris 2016:

Emilie Lundsgaard: Køn og identitet, professionshøjskolen UCC.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

De bedste professionsbachelor- og pædagogiske diplomprojekter

 

 

Læs mere om de faglige netværk
1.755 andre er allerede tilmeldt