Ordblind/læsesvag
0   7

Ministeriet klar til at præsentere risikotest for ordblindhed i de yngste klasser

I løbet af efteråret offentliggør Undervisningsministeriet en test, der kan identificere elever i de yngste klasser, som er i risiko for at udvikle alvorlige afkodningsvanskeligheder i læsning, herunder ordblindhed. Testen præsenteres på fem regionale møder for læsevejledere og læsekonsulenter.

Den nationale ordblindetest, som har været i brug siden februar 2015, kan anvendes af elever fra slutningen af 3. klasse og op gennem hele uddannelsessystemet.

Nu har Center for Læseforskning ved Københavns Universitet udviklet en test, som kan bruges i slutningen af børnehaveklasse, midten af 1. klasse og slutningen af 1. klasse. Testen er afprøvet i en langtidsundersøgelse i 0. til 2. klasse, hvor forskerne har fulgt elevernes udvikling af afkodningsfærdigheder.

Møder om den nye test

  • 28. november, Nordsjællands Konferencecenter i Allerød.
  • 5. december: Aalborg Kongres & Kultur Center
  • 7. december: Best Western Golf Hotel Viborg
  • 12. december: Best Western Torvehallerne i Vejle
  • 15. december: Hotel Frederik d. II i Slagelse

Ministeriets korps af læringskonsulenter præsenterer testen på fem regionale gå hjem-møder om testmaterialet i november og december.

Center for Læseforskning præsenterer testen

Artiklen fortsætter under banneret

På møderne fortæller læringskonsulent Trine Nobelius om baggrunden for projektet med, at skoler tidligt skal kunne identificere elever, som er i risiko for at udvikle alvorlige afkodningsvanskeligheder, og lektor, ph.d. Anna Gellert fra Center for Læseforskning præsenterer selve testmaterialet.

Målgruppen for møderne er kommunale læsekonsulenter og læsevejledere i folkeskoler og frie grundskoler. Alle møder begynder klokken 15 og varer to timer.

Du kan tilmelde dig møderne via dette link:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.593 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt