Anmeldelse Børnehaveklasse
0   78

Samtaler om kroppen

”Flere snakkepakker” er en dejlig inspirationsbog til at turde tale sammen om rigtig meget.

Flere snakkepakker

Fakta


Titel
Flere snakkepakker

Forfatter
Lotte Salling

Illustrator
Tom Kristensen

Pris
449

Sider
141

Forlag
Dafolo

Her handler det ikke kun om at kunne læse og skrive, men også om at tale sammen og finde viden om sine følelser og om kroppen, og hvad den kan. Det er en utrolig flot bog, der handler om kroppen. Bogen er fyldt med remser, sange og forslag til aktiviteter, der har med vores krop og følelser at gøre. Det er en meget overskuelig emnebog, som er lige til at gå til.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen handler om kropsdele, sanser, humør, følelser, kærlighed og meget mere. Til hvert tema om kroppen er der sprogopgaver, såkaldte snakkeremser, hvad jeg vil kalde digte, og sange, vi kan bruge med børnene. Det er en bog, der kan sætte gang i tankevækkende samtaler med børnene.

Det er vigtigt, at vi taler med børnene om vores krop og tanker. Det kan denne bog inspirere os til at gøre. Børnene kan nemlig hurtigt lære et snakkerim eller en sang, hvis den giver mening.

Her er en smagsprøve - en snakkeremse om at have travlt.

Far, han råber meget tit: / ”Vi har travlt, så skynd lidt” / Og så drøner vi omkring / For at finde vores ting / Far har travlt, når vi skal gå / Han ta´r jakken omvendt på / Og en dag han drog af sted / Glemte han at ta´ mig med!

Jeg synes, emnet er vigtigt i indskolingen.

Mange børn ved godt, hvad nogle kropsdele hedder, men vi taler alt for lidt om de indtryk, vi efterlader, når vi spontant giver udtryk for en situation, for eksempel når vi er kede af det, vrede, flove eller lykkelige. Illustrationerne i bogen er tydelige og forståelige med understøttende farvelægning. I bogen ligger der også fire plakater om emnerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
713 andre er allerede tilmeldt