Skolenedlæggelser
0   737

63 skoler bliver nedlagt eller lagt sammen i år

Her kan du se, hvilke skoler, der er påvirket af skolesammenlægninger i år, og desuden følge udviklingen tilbage til 2008.

Rød ballon:2016, rød prik: 2015, gul: 2014, grøn: 2013, blå: 2012, pink: 2011, brun: 2010, grå: 2009, turkis: 2008

300 færre folkeskoler på ti år

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolen har igen i år undersøgt, hvilke skoler der bliver nedlagt eller lagt sammen. De seneste ti år er der i alt blevet 300 færre folkeskoler. Og alene i år bliver 63 skoler udsat for strukturændringer. Årets undersøgelse viser:

• at fire skoler med mellem 63 og 87 elever nedlægges til sommer, hvoraf Vesthimmerlands Kommune tegner sig for tre af skolerne. Alle fire skoler erstattes sandsynligvis af en friskole.

• at 52 skoler lægges sammen til 20 skoler med undervisning på flere matrikler. Hertil kommer én 10.-klasseskole, som lægges sammen med ungdomsskolen. Flest skoler lægges sammen i Næstved, hvor 17 skoler fordelt på 21 afdelinger bliver til seks skoler, også med 21 undervisningssteder. I Holbæk bliver otte skoler fordelt på 16 afdelinger til fire skoler med 16 undervisningssteder. Fem skoler i Holstebro by bliver til en skole med i første omgang fem undervisningssteder, men i løbet af de to næste år nedlægges to af afdelingerne.

• at fire skoler, som er opstået ved tidligere sammenlægninger, hver mister en afdeling. Alle fire skoler består fortsat af mindst to undervisningssteder. Dertil kommer to skoler, som hver mister en afdeling, fordi det ved den tidligere sammenlægning blev besluttet at samle eleverne på nybyggede skoler.

• at en heldagsskole 1. april i år blev skilt ud fra en folkeskole og nu er en selvstændig skole.

Kilder: Lærerkredsene i DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ