Anmeldelse Kristendomskundskab
0   453

Her underviser vi nemlig mennesker i mennesker

Religionsdidaktik gør os lærere det bevidst, vi godt ved, men måske ikke tænker så meget over: At religionsundervisningen i virkeligheden drejer sig om vores syn på os selv som mennesker.

Religionsdidaktik

Fakta


Titel
Religionsdidaktik

Pris
300

Sider
263

Forlag
Hans Reitzels Forlag

Den i skolen mindste mastodont af dem alle er kristendomskundskab. Intet andet fag - med mulig undtagelse af historiefaget - er rammet ind af så få undervisningstimer, der står i skærende kontrast til fagets allestedsnærværende fylde og betydning for menneskenes samfund.

Artiklen fortsætter under banneret

Og netop på grund af den misrøgt, faget har undergået, er behovet for pleje stort. Derfor var det med interesse, at jeg fik "Religionsdidaktik" i hånden. Det er efterhånden en sjældenhed, at grundskolens religionsundervisning sættes fagfagligt - fagvidenskabeligt - til debat. En tak skal lyde til redaktør Mette Buchardt herfra.

Således med "Religionsdidaktik" i hånden har jeg kunnet orientere mig i de historisk-politiske tilgange til faget gennem tiden og fået viden om fagets pædagogiske og didaktiske skullen og kunnen i teori og praksis. Jeg har med overvældende interesse kunnet studere den betydning, det har, om læreren går til faget med det ene eller det andet verdensbillede og fagdidaktiske ønske, og om det ene eller det andet materiale bringes i anvendelse.

Alle undervisere i kristendomskundskab - hvilket i disse år vil sige flere end de linjefagsuddannede - bør læse "Religionsdidaktik". Jeg anbefaler samtidig bogen til dem, der interesserer sig for diskursen om forholdet mellem kristendommen og andre religioner - det vil sige vægtlægningen mellem religionerne - i det pædagogiske læringsrum. Her tænker jeg især på kristendommen og den benævnelse, alle øvrige religioner og trossamfund periodevist har fået hæftet på sig. Bogen understreger den meget lige linje mellem den politiske og den pædagogisk-didaktiske diskurs.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.076 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)