Anmeldelse Letlæsning
0   204

Seje Fanny skal nok klare sig

Bare fordi sproget er let, behøver temaerne ikke at være simple. Det er serien om Fanny et godt eksempel på.

Fanny flytter-serien

Fakta


Titel
Fanny flytter-serien

Forfatter
Kirsten Sonne Harild

Pris
100

Sider
86

Type
Operation Gekko

Forlag
Gyldendal


Pris
100

Sider
95

Type
Bobs badekar


Pris
100

Sider
91

Type
Skolefesten

Kirsten Sonne Harild kan godt lide at skrive i serier, hele 13 forskellige serier er det blevet til indtil nu med heste som de foretrukne hovedfigurer. I trilogien ”Fanny flytter” har hun sat fokus på skilsmisse og den sammenbragte familie med Fanny på 12-13 år som jegfortælleren. Fanny, hendes mor, Hans, moderens nye mand kaldet Paphans, hans tvillinger på 11-12 år, Konrad og Laurits, samt nyfødte Liv – det fælles barn – flytter til Bornholm i et hus, der med god grund kan kaldes for noget af et ”håndværkertilbud” med de problemer, det giver.

Artiklen fortsætter under banneret

Skilsmissebørn skal bære meget, og det gælder også Fanny, der er oppe mod mange halvdårlige odds. Moderen udvikler en fødselsdepression, tvillingerne er ret anstrengende i begyndelsen og afprøver Fannys tålmodighed på ”sjove” måder, at være ny i 6. klasse er heller ikke let, og hun ser også undrende til, når Konrad åbenlyst udviser stor interesse for dametøj.

Det hele kører aldeles ikke lige med det samme i den nystartede storfamilie, men så møder Fanny Bob, den sure nabos lidt specielle barnebarn, der i virkeligheden hedder Robert. Han har det heller ikke let i sin primære familie, går i 8. klasse og overrender ikke skolen. Men han er en spændende dreng, praktisk begavet med mange gode tanker og med blåt hår – men tør Fanny være kæreste med ham?

Fanny kæmper som en bersærk for at overleve i de nye omgivelser, og hun får ikke megen hjælp fra de voksne i hendes familie, men hun er sej og klog, og man forlader hende med en god fornemmelse: Det skal nok gå alt sammen, og hun skal nok klare sig!

Kirsten Sonne Harild skriver rigtig godt og er mere end god til at fange vigtige problematikker i børneverdenen og servere dem på en spændende og velskrevet måde for sine læsere i den øvre del af mellemtrinnet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.709 andre er allerede tilmeldt